Οι-πιο-ρομαντικές-ταινίες-της-εβδομάδας
ΣΙΝΕΜΑ

Οι πιο ρομαντικές ταινίες της εβδομάδας

Η Φύση του Έρωτα 1 «Η Φύση του Έρωτα»

Τα φιλμ που μπορείτε να δείτε σε ένα κοντινό σινεμά αγκαλιά με το αγαπημένο σας μέχρι και την Τετάρτη 16/10.

Η σειρά εμφάνισης των ταινιών είναι αλφαβητική.

Άγνωστοι Μεταξύ μας

Ένας σεναριογράφος, ο οποίος ξεκινά μια σχέση με το γείτονά του, επισκέπτεται έπειτα από πολύ καιρό το πατρικό του. Εκεί συναντά τους γονείς του, οι οποίοι ζουν όπως ακριβώς την ημέρα που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τριάντα χρόνια πριν. Υπνωτιστικά μελαγχολική μελέτη της σύγχρονης αστικής αποξένωσης, σκηνοθετημένη με υποδειγματική οικονομία, συναισθηματική γενναιοδωρία και μια αξιοθαύμαστη ισορροπία ανάμεσα στο λυτρωτικό όνειρο και την επώδυνη πραγματικότητα. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Ερωτική Επιθυμία

Στο Χονγκ Κονγκ του 1962 μια γυναίκα και ένας άντρας, αμφότεροι παντρεμένοι, γνωρίζονται τυχαία ως γείτονες και αποκτούν μια τρυφερή φιλία η οποία αλλάζει υφή όταν συνειδητοποιήσουν πως οι σύζυγοί τους έχουν ερωτική σχέση μεταξύ τους. Ένα αψεγάδιαστο πορτρέτο της θλίψης και της λαχτάρας του έρωτα, το οποίο εξυμνεί όπως καμία άλλη ταινία τις εμμονές που το συνοδεύουν, τη λυτρωτική επίδραση του συναισθηματικού συγχρονισμού και εντέλει τους ψιθύρους αγάπης που θάβονται στο στέρνο δύο αγαπημένων. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Έκλειψη

Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της σε ηλικία Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του ρωμαϊκού χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό και έχει μια εφήμερη, χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρό χρηματιστή. Ο Αντονιόνι ολοκληρώνει την πρωτοποριακή “Τριλογία της αποξένωσης” με μια κινηματογραφικά μοντέρνα και σοκαριστικά διεισδυτική ματιά στο άδειο εσωτερικό ανθρώπινο τοπίο, περιτριγυρισμένο από έναν αστικοποιημένο, χαοτικό και συναισθηματικά χρεοκοπημένο κόσμο. Μια από τις ταινίες-σταθμούς του μοντέρνου σινεμά, βραβευμένη με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κανών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μαζί Ξανά

Σε επαγγελματική και ψυχολογική κρίση, ο Ματιέ, ένας διάσημος κινηματογραφικός ηθοποιός, καταφεύγει σε ένα πολυτελές κέντρο χαλάρωσης μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης. Εκεί θα συναντήσει την Αλίς, έναν παλιό του έρωτα, τα σημάδια του οποίου είναι πολύ βαθιά και για τους δυο τους. Μελαγχολικό δράμα ημιτονίων. το οποίο αναμετριέται με το άχθος των επιλογών του παρελθόντος, κεντώντας με μουντά, υπνωτιστικά χρώματα τον καμβά ενός συγκινητικού ρομάντζου. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Μικρή Ιστορία για Έναν Έρωτα

Ένας 19χρονος παρατηρεί με το τηλεσκόπιο μια μεγαλύτερή του γειτόνισσα, την οποία ερωτεύεται, και επιστρατεύει μια σειρά από τεχνάσματα για να τη συναντήσει. Αναζητώντας τη γραμματική της ερωτικής επιθυμίας, ο Κισλόφσκι μεταμορφώνει μια σαφή και αδιαπραγμάτευτη εντολή (“ου μοιχεύσεις”) σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο, ψυχολογικά και ηθικά, σινε-δοκίμιο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Όλα για τη Μητέρα μου

Μια ανύπαντρη μητέρα βλέπει το μοναχογιό της να πεθαίνει ανήμερα των 17ων γενεθλίων του, στην προσπάθειά του να πάρει αυτόγραφο από μια ηθοποιό. Εξαιτίας της οδυνηρής απώλειας, η γυναίκα αποφασίζει να εντοπίσει τον πατέρα του παιδιού, επιλογή που ανοίγει το δρόμο για μια υπαρξιακή οδύσσεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Βραβείο διεθνούς Όσκαρ για ένα απενοχοποιημένα πληθωρικό και απόλυτα αλμοδοβαρικό μελόδραμα, το οποίο παραμένει μοντέρνο, συγκινητικό και αδιαπραγμάτευτα πολύτιμο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Πεσμένα Φύλλα

Ένας αλκοολικός οικοδόμος και μια υπάλληλος σουπερμάρκετ αποφασίζουν, έπειτα από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων, να πάνε μαζί σινεμά. Θέλουν να ανανεώσουν το ραντεβού τους, αλλά εκείνος θα χάσει το τηλέφωνό της. Λιτά, αλλά πολύχρωμα πλάνα, σινεφιλία, χιούμορ, πολλά πολλά τραγούδια και η πιο μελαγχολική αλλά και αισιόδοξη ιστορία αγάπης: μια χαμηλόφωνη σινε-μπαλάντα για όλες τις φθινοπωρινές καρδιές. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Πρόγευμα στο Τίφανις

Μια γοητευτική κοσμική συναντά έναν νεαρό συγγραφέα, ο οποίος έχει μόλις μετακομίσει στην πολυκατοικία της. Αρχίζουν να συναναστρέφονται την υψηλή νεοϋορκέζικη κοινωνία και, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση τους, ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό. Το τέλος της αθωότητας και των ανέμελων νεοϋορκέζικων χρόνων διά χειρός Τρούμαν Καπότε και υπό το αέρινο σκηνοθετικό άγγιγμα του Μπλέικ Έντουαρντς. Αξέχαστη η κομψή Όντρεϊ Χέπμπορν ως Χόλι Γκολάιτλι, Όσκαρ τραγουδιού για τον Χένρι Μαντσίνι και το “Moon river” του. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Υπέροχες Μέρες

Ο Χιραγιάμα εργάζεται ως καθαριστής δημόσιων τουαλετών στο Τόκιο. Οι μέρες του κυλούν πανομοιότυπα, δουλεύοντας, ακούγοντας μουσική, φωτογραφίζοντας τη φύση και διαβάζοντας. Μια ρουτίνα, την οποία θα χρωματίσουν ο καινούργιος βοηθός του και η επίσκεψη της νεαρής ανιψιάς του. Μια αίσθηση ζεν κυριαρχεί σ’ αυτό το μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα, το οποίο αποκαλύπτει πλάνο πλάνο έναν κόσμο τυλιγμένο σε μια βαθιά αστική μελαγχολία. Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας και βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Η Φύση του Έρωτα

Μια ευκατάστατη γυναίκα σε μακροχρόνια σχέση ερωτεύεται κεραυνοβόλα το μάστορα του εξοχικού της, με τον οποίο σύντομα συνάπτουν παθιασμένο δεσμό που τους φέρνει αντιμέτωπους με τις προκαταλήψεις και την ηθική τους. Νοσταλγική, απενοχοποιημένα αισθησιακή και ενεργητικά σκηνοθετημένη κομεντί που μπορεί να μην επανεφευρίσκει τον τροχό, αλλά υποβάλλει με το ζεστό ύφος και τον καταπραϋντικό υπαρξισμό της. Βραβείο Σεζάρ ξενόγλωσσης ταινίας. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Aftersun

ατά τη διάρκεια ολιγοήμερων καλοκαιρινών διακοπών, ένα 11χρονο κορίτσι προσπαθεί να πλησιάσει και να κατανοήσει τον απόμακρο μα τρυφερό πατέρα της. Ένα από τα καλύτερα και πιο συγκινητικά ντεμπούτα των τελευταίων ετών, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση της μνήμης με την ενηλικίωση και την απώλεια τόσο εύστοχα, που σε αφήνει ανοχύρωτο. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Slow

Η Έλενα είναι χορεύτρια και ο Ντόβιντας διερμηνέας νοηματικής. Συνεργάζονται σε μαθήματα χορού για κωφούς και πολύ γρήγορα αναπτύσσουν αμοιβαία συναισθήματα συμπάθειας. Όταν, όμως, βρίσκονται μόνοι στην κρεβατοκάμαρα της Έλενα, ο Ντόβιντας θα προχωρήσει σε μια προσωπική αποκάλυψη που θα την σοκάρει. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

The Straight Story

Όταν ο 73χρονος αγρότης Άλβιν Στρέιτ μαθαίνει πως ο αποξενωμένος αδελφός του είναι βαριά άρρωστος, ξεκινά ένα ταξίδι 400 χιλιομέτρων από την Αϊόβα ως στο Ουισκόνσιν επάνω σε μια μηχανή του γκαζόν, επειδή λόγω κακής όρασης δεν έχει άδεια οδήγησης. Συγκινητικότατο road movie που αναδεικνύει την ομορφιά του αχανούς αμερικανικού τοπίου και των ανθρώπων του. Η πιο ανθρώπινη και… straight ταινία της φιλμογραφίας του Ντέιβιντ Λιντς. Δείτε πού παίζεται η ταινία.

Related posts

Υπόθεση Γκολντμάν: Η αληθινή ιστορία του ακροαριστερού ακτιβιστή που αγαπήθηκε από τη γαλλική Αριστερά

timesadmin

Oι κινηματογραφικές προβολές της ημέρας (19/11)

timesadmin

«Τα παιδιά του Χειμώνα»: Το τρίο της μοναξιάς και των υψηλών ερμηνειών

timesadmin

«Η χώρα του Θεού» απόψε στο Ομήρειο από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

timesadmin

Ξεκίνησε η κατάθεση ελληνικών ταινιών στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

timesadmin

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σκηνοθετεί την πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ταινία του με πρωταγωνίστρια την Τζούλιαν Μουρ

timesadmin