‘Ο-Χρήστος-Ακούει-Σινεμά-στο-Δαναό’:-Μαγευτικό-ταξίδι-στο-Χόλιγουντ-με-το-‘la-la-land’
ΣΙΝΕΜΑ

‘Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό’: Μαγευτικό ταξίδι στο Χόλιγουντ με το ‘La La Land’

Η φετινή σειρά ειδικών προβολών συνεχίζεται με την προβολή της βραβευμένης ταινίας του Ντάμιεν Σαζέλ, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των κινηματογραφικών μιούζικαλ.

La La Land La La Land

Μετά την νοσταλγική πρεμιέρα της ταινίας “Αυτή η Νύχτα Μένει” του Νίκου Παναγιωτόπουλου, η φετινή σειρά ειδικών προβολών με τίτλο “Ο Χρήστος Ακούει Σινεμά στο Δαναό” συνεχίζεται στον κινηματογράφο Δαναό. Αυτή τη φορά, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λος Άντζελες, μέσα από την βραβευμένη με 6 Όσκαρ ταινία του Ντάμιεν Σαζέλ, “La La Land”.

Η ταινία είναι ένας απόλυτος φόρος τιμής στα κινηματογραφικά μιούζικαλ της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Οι ήρωες της ταινίας, η Μια και ο Σεμπάστιαν, είναι δύο καλλιτέχνες που προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανά τα όνειρά τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το ερώτημα “τι είναι αυτό που το λένε αγάπη”.  Με την φωτογραφία του Λίνους Σάντγκρεν και το soundtrack του Τζάστιν Χάργουιτς, η ταινία εντυπωσιάζει με τις χορογραφίες της και τις μαγνητικές παρουσίες του Ράιαν Γκόσλινγκ και της Έμα Στόουν. Το “La La Land” έλαβε 14 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε 6, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, η οποία αναγνωρίστηκε και στα φεστιβάλ της Βενετίας, στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA.

La La Land (2016) του Ντάμιεν Σαζέλ

Η Μία είναι μια νεαρή ηθοποιός που προσπαθεί να γίνει διάσημη στο Χόλιγουντ και ο Σεμπάστιαν είναι ένας πιανίστας που προσπαθεί να πετύχει ως μουσικός. Οι δυο τους συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται και εμπνέουν ο ένας τον άλλον να κυνηγήσουν το όνειρο της ζωής τους παρά τις συνεχείς απογοητεύσεις στο σύγχρονο Λος Άντζελες. Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Τζον Λέτζεντ

Διαβάστε την αναλυτική κριτική του “La La Land”.

Περισσότερες πληροφορίες

La La Land

La La Land

Ένας πιανίστας της τζαζ και μια σερβιτόρα που θέλει να γίνει ηθοποιός ερωτεύονται, συνεχίζοντας να κυνηγούν τα όνειρά τους στο σύγχρονο Λος Άντζελες.

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αλμοδόβαρ, Μιγιαζάκι, Τζάρμους και όλες οι ταινίες του Cinobo Πατησίων

Related posts

Βραδιά γεμάτη σινεμά, κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις στους αμπελώνες της Οινοποιίας Ψαρούλη

wp-needuser

Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου

timesadmin

The Bikeriders: Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ της ταινίας με τους Τομ Χάρντι και Όστιν Μπάτλερ

protothema.gr

“Η Άσπιλη”: Γνήσιος τρόμος, προβλέψιμο φινάλε

wp-needuser

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο

wp-needuser

Η Λεωφόρος της Δύσης

protothema.gr