Στέφανος-Κασσελάκης:-Το-συνέδριο-θα-αποφανθεί-αν-είμαι-πρόεδρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος

Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος είπε πριν από λίγο ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές Προέδρου, ό, τι και να γίνει» δήλωσε ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

«Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως το Συνέδριο θα αποφανθεί, αν είναι ο ίδιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή όχι.

«Ουδέποτε ήταν σκοπός μου να κατέβω στην πολιτική και να γίνω Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, ενώ χαρακτήρισε «τακτικό λάθος» το ότι δεν προσέφυγε σε κάλπες τον περασμένο Φεβρουάριο. «Ήταν ένα σχήμα λόγου» δήλωσε ακόμη για το εάν ήταν «φυτευτός του Τσίπρα», ενώ «από εκεί και πέρα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο κενό πολιτικής ηγεσίας για το κόμμα», όπως σημείωσε.

Ερωτηθείς για το εάν παραμένει ή όχι εν ενεργεία Πρόεδρος μετά την πρόταση μομφής, «καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την κεντρική επιτροπή πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένει Πρόεδρος, παραμένει και de facto και de jure Πρόεδρος» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε «ας πούμε ότι ισχύει ότι είμαι πρώην Πρόεδρος. Ποιος είναι Πρόεδρος σήμερα;»

«Αυτές οι αρμοδιότητες που ασκούνται αυτή την στιγμή είναι αντικαταστατικές» σχολίασε ακόμη για την νέα πλειοψηφία, ενώ «είδα στο τηλέφωνό μου ότι είχαν κλειδώσει το e-mail. Άρα, συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μια άλλη ιδιοκτησιακή αντίληψη στο κόμμα» ανέφερε για την επομένη της έκπτωσής του.

Το «πιο έντιμο» να κατέβει ο Τσίπρας απέναντί μου

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην Πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια πράγματα» δήλωσε ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τον προκάτοχό του, για να συμπληρώσει πως αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, «το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντι μου» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά την αμφισβήτηση που δέχτηκα τον Φεβρουάριο στο Συνέδριο, έκανα τα πάντα για να μπορέσει αυτή η σχέση να εξομαλυνθεί» συνέχισε για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκε στην πρότασή του να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, παρατηρώντας πως «δεν υπήρξε ανταπόκριση σε αυτό» από τον κ. Τσίπρα.

Για τα «μαύρα ταμεία», «δεν έπρεπε να το είχαν ερμηνεύσει έτσι» τόνισε ο κ. Κασσελάκης για την αποστροφή του που ερμηνεύτηκε ως αιχμή στη διακυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας πως «σε αυτό το κόμμα όπως έχει αλλάξει από την οδυνηρή ήττα του δεν ταιριάζει οποιασδήποτε ιδέα για μαύρα ταμεία, για να μην εξορθολογίσουμε τις δαπάνες του». «Δεν είναι έντιμο να μου μείνει εμένα ο μουντζούρης στο χέρι, γιατί δεν πάρθηκαν σκληρές αποφάσεις», σημείωσε.

Αν δεν ήταν ικανοποιημένοι με το 15%, ας είχαν αμφισβητήσει την ηγεσία μου τον Ιούνιο» υποστήριξε για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. «Γιατί να ετεροπροσδιοριζόμαστε από το ΠΑΣΟΚ», συμπλήρωσε.

Υπάσχει σχέδιο για τον αποκλεισμό μου

«Όνομα και πράγμα συντροφικότητας» σχολίασε ακόμη για τις αιτιάσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος, χαρακτηρίζοντας «άκρως αντιδημοκρατικό» το γεγονός ότι τον κατηγόρησαν ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι πολύ Αριστερός και είμαι περήφανος για αυτό» αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης, ενώ «ένα άρθρο έγραψα που σύγκρινε τον κ. Μητσοτάκη με τον Γεωργιάδη» υποστήριξε για την πολιτική του ταυτότητα στο παρελθόν, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ερχόταν στην ομογένεια» και ότι «έπρεπε και ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε στήσει ρίζες εκεί πέρα».

«Ουδέποτε ειπώθηκε η λέξη κουκολουφόροι από μενα. Ουδέποτε ειπώθηκε η λέξη πραξικόπημα από μένα» αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης, για να υποστηρίξει στην συνέχεια πως «η ψηφοφορία ήταν ημιμυστική» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Θα πάμε» απάντησε για τις εκλογές Προέδρου, για να παρατηρήσει πως «η βάση θα προστατέψει τον ΣΥΡΙΖΑ», για να δηλώσει πως «εάν ερευνήσετε χώρους, υπάρχουν διαθέσιμοι» αναφορικά με την αναβολή κατά μία εβδομάδα του Συνεδρίου, ενώ «κατά τη γνώμη μου είναι ανήθικο, είναι σαν να υπάρχουν σύνεδροι δύο ταχυτήτων» παρατήρησε για τον υβριδικό χαρακτήρα του.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος να αναβάλει το Συνέδριο και να δημιουργήσει μια επιτροπή σωτηρίας, αλλά «δεν θα το επιτρέψουμε. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας». «Δεν θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής Συνεδρίου ή εκλογής Προέδρου», όπως σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Το Συνέδριο μπορεί να ακυρώσει τον αποκλεισμό

«Φυσικά και μπορεί, αλλά το Συνέδριο μπορεί να ακυρώσει αυτήν την ακύρωση» απάντησε αναφορικά με την πιθανότητα να τεθεί εκτός κούρσας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο. «Εκείνος που προσπάθησε να πνίξει σύντροφό του μέσα στο κόμμα μας, ουδέποτε πήγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας» αντέτεινε για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, μετά το επεισόδιο με τον Πάνο Ρήγα.

Πολάκης: Καληνύχτα, κουράστηκα

Λίγο μετά την έναρξη της συνέντευξης του Κασσελάκη και την πρώτη τοποθέτηση που πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και η αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

«Βαρετά πραγματα,ανευρα,κομπιαζοντα,
τρικυμιώδη,πισω μπρος,χωρις ειρμο χωρις γραμμη και χωρις προγραμμα.
Κουβεντα επι της διαδικασιας για 25 λεπτα για να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα!!
Κριμας…..
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αξιζει και χρειαζεται ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
Καληνυχτα,κουραστηκα σημερα.
Δειτε τη συνεντευξη μου στο ATTICA και βρειτε τις διαφορές…», αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή – Ήταν νεκρός στην πισίνα επί 5 ώρες

Κασσελάκης: Επιμένει για το εξώδικο – Του είχαν ζητήσει να το πάρει πίσω, πάει για σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή

Ράφα Ναδάλ: Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις – Δείτε το συγκινητικό του βίντεο

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Κάνει επισκέφθηκε τη Δήλο και επιτίθεται στον Άδωνι γιατί τον καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ για την Αυγή

James Rollner

ΠΑΣΟΚ – Παύλος Γερουλάνος: Ο Ανδρουλάκης ξέρει ότι είμαι ο μόνος που μπορώ να τον κερδίσω

protothema.gr

Αλέξης Τσίπρας: Το Ινστιτούτο που ετοιμάζουμε καιρό αρχίζει το ταξίδι του

James Rollner

Μητσοτάκης για Τουρκία: Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη – Τι είπε για τη Μονή της Χώρας

wp-needuser

LIVE – Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παράδοση του νέου τμήματος του E-65

James Rollner

Τον Φρέντι Μπελέρη επισκέφθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – «Μάχεται με όπλα του την αλήθεια και την αγνή πατριωτική του αγάπη»

James Rollner