Πολεμικό-κλίμα-στον-ΣΥΡΙΖΑ:-Καβγάς-για-τη-συνάντηση-των-υποψήφιων-προέδρων-–-Κρίσιμη-η-συνεδρίαση-της-Κεντρικής-Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Καβγάς για τη συνάντηση των υποψήφιων προέδρων – Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Το αλαλούμ που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε η πρόταση του Παύλου Πολάκη για συνάντηση όλων των υποψήφιων προέδρων σήμερα, λίγο πριν από την κρίσιμη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, όπου δεν μπορεί να αποκλειστεί μετωπική σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με τους «87».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος την Τετάρτη κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του, ήταν θετικός αλλά ζήτησε η συνάντηση να γίνει μόνο με τη συνεννόηση των κομματικών οργάνων. Όπως έλεγαν οι συνεργάτες του δεν θα γίνει μία συνάντηση, επειδή την προτείνει απλά ο κ. Πολάκης, ενώ σημείωναν πως θα ανταποκριθούν μόνο αν η γραμματέας του κόμματος καλέσει τους υποψηφίους θεσμικά. Μάλιστα, επιμένει για το εξώδικο Κασσελάκη, λέγοντας πως είναι μία αδιανόητη ενέργεια.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, από το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη που είχε αποδεχθεί την πρόταση Πολάκη, τονίζουν πως το γεγονός πως είπε «ναι» στη συνάντηση, ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, αιφνιδιάστηκαν και προφανώς τώρα επιχειρούν να την ματαιώσουν.

Ο Παύλος Πολάκης, αφού είχε εξασφαλίσει το «ναι» από τον Νίκο Φαραντούρη και τον Απόστολο Γκλέτσο και περίμενε την απάντηση του Σωκράτη Φάμελλου, τηλεφώνησε στον διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη, και του ζήτησε να δώσει κι εκείνος το παρών στη συνάντηση που αρχικά είχε οριστεί για τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκείνος αρχικά επιφυλάχθηκε να απαντήσει, κι αφού ο Στέφανος Κασσελάκης , άναψε το « πράσινο φως», ζήτησε να γίνει στις 10.30 η συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ωστόσο δεν βρέθηκε κοινός τόπος με τους άλλους υποψηφίους που είχαν προγραμματίσει άλλες υποχρεώσεις και τελικά έγινε δεκτή η αντιπρότασή του για 12.30 το μεσημέρι.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε το απόγευμα της Τετάρτης: «Δεν θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δεν διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».

Μετά τις ενστάσεις του Σωκράτη Φάμελλου ουδείς τελικά γνωρίζει αν θα γίνει η συνάντηση και πότε, ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί η αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποτίθεται ο Νίκος Παππάς θα έδινε το «παρών» στη συνάντηση των “5”.

Επιμένει ο Πολάκης

Ξεκάθαρος ότι η συνάντηση των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Πέμπτη στην Κουμουνδούρου παρουσιάστηκε ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στα social media.

«Με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει, αύριο στις 12.30 μμ θα γίνει η συνάντηση στα γραφεία της Κουμουνδούρου των υποψηφίων προέδρων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο κ. Πολάκης. «Το λέω καθαρά προς κάθε κατεύθυνση: Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση, είτε θέλει έναν ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο “κεντροαριστερό” σενάριο» προσθέτει. «Παρά τη συμφωνία που έγινε, συνεχίζουν ύπουλα κάποιοι να προσπαθούν να ακυρώσουν την αυριανή συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του.

Στην συνάντηση αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο Απόστολος Γκλέτσος, με ανάρτησή του, στην οποία ανέφερε ότι «αν ο Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω δεν έχω να πω τίποτα μαζί του»

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη παραμένει στο τραπέζι της συζήτησης και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τέως πρόεδρος να τεθεί εκτός των εσωκομματικών εκλογών.

Στελέχη των «87» δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πώς θα κινηθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τα στελέχη των «87», μιλούν για μία «σκληρή απόφαση» που θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή για τον Στέφανο Κασσελάκη αν δεν κάνει κάποια κίνηση καλής θέλησης να πάρει πίσω το εξώδικο.

Πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα γίνει προσπάθεια να αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από τη συχνότητα του Realfm 97,8 ότι «κάνουν τα πάντα για να μην φτάσουμε στο Συνέδριο. Κάνουν τα πάντα για να φτάσουμε σε ένα Συνέδριο όπως τους βολεύει αυτούς. Κάνουν τα πάντα για να έχουμε ένα Συνέδριο στο οποίο θα υπάρχει σιγαστήρας στο στόμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Θεωρώ ότι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν την υποψηφιότητα ήδη από την Κεντρική Επιτροπή και γι’ αυτό την συγκαλούν το Σάββατο, χωρίς να φτάσει στην κρίση του Συνεδρίου αυτή η υποψηφιότητα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός και θα πατήσουν στον μη σεβασμό του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν προχώρησε η διαγραφή Κασσελάκη

Με πλειοψηφία 8 έναντι 6 η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να μη συζητηθεί το αίτημα της διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη που είχε καταθέσει ο Θέμης Μουμουλίδης. Επίσης, κατέληξαν να ζητηθεί από τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω το εξώδικο προς το κόμμα.

Related posts

Μιχαηλίδου: Αναβαθμίζουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου στη βιομηχανία

timesadmin

Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ελίζα Βόζενμπεργκ

timesadmin

Τσίπρας: Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται μόνο τη δημοφιλία τους – Όταν κυβερνά η Αριστερά οφείλει να συγκρούεται με μεγάλα συμφέροντα

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ατμόσφαιρα… επιθεώρησης ο εμφύλιος στο κόμμα, λίγες ώρες πριν την Κεντρική Επιτροπή

timesadmin

Μέτρα για βία ανηλίκων: Πιο αυστηρή η τιμωρία για πλημμελή γονική εποπτεία

timesadmin

ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή: «Την καταδικάζουμε και αναδεικνύουμε τον διεθνή χαρακτήρα του Κυπριακού»

timesadmin