Αχαΐα:-Αγριος-ξυλοδαρμός-υπαλλήλων-του-ΔΕΔΔΗΕ-σε-ενέδρα-Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Αγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ σε ενέδρα Ρομά

Αγρια επίθεση σε βάρος υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ σημειώθηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας από ομάδα ρομά.

Μετέβησαν στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», έπειτα από κλήση για βλάβη σε στύλο ηλεκτροφωτισμού, όταν διερχόμενοι από τον δρόμο που γειτνιάζει με τον καταυλισμό πλησίον του οικισμού Αγίου Γεωργίου, ήρθαν αντιμέτωποι με εξαγριωμένους ρομά. Περίπου 10 άτομα ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν -δύο άνδρες και μια γυναίκα- και άρχισαν την «κατά μέτωπο» επίθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να έβγαλαν τους άνδρες από το αυτοκίνητο και άρχισαν τους χτυπούν με κλοτσιές και μπουνιές, προκαλώντας φθορές και στο αυτοκίνητο. Οι δύο εργαζόμενοι, αιμόφυρτοι, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο υπηρεσιακό ΙΧ και κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας, όπου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Από την προανάκριση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας που ανέλαβε την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ένα άτομο, το οποίο αναγνωρίστηκε από τα θύματα ως δράστης του ξυλοδαρμού. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και αναζητείτο για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ερευνάται το ενδεχόμενο εάν η κλήση για βλάβη στο συγκεκριμένο σημείο ήταν «ενέδρα».

Η επίθεση προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των υπευθύνων του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς την τοπική ΕΛΑΣ, καθώς θεωρείται πως οι υπάλληλοι έχουν στοχοποιηθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων αστυνομικών εξορμήσεων στους καταυλισμούς ρομά της περιοχής, παρουσία και κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ για τον έλεγχο καταγγελιών ρευματοκλοπής.

Μετά το σοβαρό επεισόδιο της Δευτέρας, χθες το πρωί, σε «έφοδο» που έγινε στον καταυλισμό της Ροδοδάφνης προσήχθησαν 17 άτομα. Η επιχείρηση έγινε με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας και με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε live την πορεία του τυφώνα Μίλτον – Οι αρχές προειδοποιούν πόρτα-πόρτα «όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα»

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον Δημήτρη Δανίκα για τη βία ανηλίκων: «Οι γονείς χρειάζονται ψυχολόγο, όχι τα παιδιά»

Η ακτινογραφία του πόθεν έσχες Κασσελάκη: Το χαρτοφυλάκιο των $4 εκατ., τα ακίνητα και τα δάνεια

Related posts

Θερινό σχολείο από το Harvard για μαθητές της Αργολίδας – Τι διδάχθηκαν

timesadmin

Καιρός: Στους 27 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

timesadmin

Καιρός: Έρχονται μπόρες και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

timesadmin

Νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος: Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας καθαρισμού περιγράφει πώς εντοπίστηκε το νεκρό έμβρυο στη Σόλωνος

timesadmin

Κακοκαιρία «Daniel»: Έρχονται ακραία φαινόμενα, για ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών – Δείτε χάρτες

timesadmin

Προσωπικός βοηθός: 1.800 ωφελούμενοι ως το τέλος του 2025, λέει η Ζαχαράκη

timesadmin