Αυτή-είναι-η-νέα-mclaren-w1-η-πιο-δυνατή-mclaren-όλων-των-εποχών-(εικόνες,-video)
AYTOKINHTO

Αυτή είναι η νέα McLaren W1-η πιο δυνατή McLaren όλων των εποχών (εικόνες, video)

Αναμονή τέλος. Το hypercar που θα τοποθετηθεί στην κορυφή του γενεαλογικού δέντρου της McLaren είναι εδώ. Ακολουθεί τα βήματα της πρωτοποριακής F1 και του σύγχρονου διαδόχου της, της P1. Και η McLaren το χαρακτηρίζει ως “την απόλυτη έκφραση ενός πραγματικού supercar”.

Με δεδομένο πως οι F1 και P1 ήταν, κατά γενική ομολογία, εξαιρετικές, αν η W1 πρόκειται να αποτελέσει το νέο πρότυπο, τότε μιλάμε για μια περίπτωση αυτοκινήτου που θα είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς.

Ακόμη κι αν διανύουμε μια εποχή που τα νούμερα γίνεται ολοένα πιο δύσκολο να εντυπωσιάσουν, στην περίπτωση της McLaren W1 επιβεβαιώνουν πως εδω έχεις να κάνεις με κάτι ξεχωριστό. Εφοδιασμένη με υβριδικό σύστημα κίνησης που έχει στον πυρήνα του έναν V8, η W1 αποδίδει συνολικά 1.275 ίππους και 1.340 Nm ροπής.

Για να μην κουράζεσαι να ψάχνεις, αποτελεί το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Και, χάρη στην έμφαση που δόθηκε στο να γίνει το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ, η W1 έχει επίσης την καλύτερη στην κατηγορία της αναλογία ισχύος/βάρους που ανέρχεται σε 899 ίππους/τόνο.

McLaren W1

Στην πραγματικότητα, είναι ελάχιστα βαρύτερη από την απερχόμενη P1, καθώς σταματάει τη ζυγαριά στα 1.399 κιλά. Για να κρατήσει το βάρος χαμηλά, η McLaren αντιστάθηκε στη μόδα της τετρακίνησης, συνεχίζοντας να κατευθύνει την ισχύ προς τους πίσω τροχούς, ως φόρο τιμής στην αγωνιστική κληρονομιά της.

Η γλώσσα των αριθμών

Σε κάθε αυτοκίνητο, πόσω μάλλον στα hypercars, οι αριθμοί έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Είναι λογικό λοιπόν να ανυπομονείς να δεις πώς μεταφράζεται στη γλώσσα του χρονόμετρου η ταχύτερη McLaren που φτιάχτηκε ποτέ. Αρχικά, σε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,7 δευτερόλεπτα. Εντυπωσιακό, αλλά το 0-200 km/h σε 5,8 δευτερόλεπτα και το 0-300 km/h σε λιγότερο από 12,8 δευτερόλεπτα είναι εντυπωσιακότερα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video στο topgeargreece.gr

Related posts

F1: Πότε ξεκινούν οι παρουσιάσεις των μονοθεσίων

timesadmin

Μια πρωτότυπη διαφήμιση της Mercedes με διαδραστική 3D οθόνη

timesadmin

Δείτε το email που έστειλε ο Elon Musk για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης FSD Beta

James Rollner

F1 GP Μονακό: Μπείτε στη θέση του οδηγού μέσα από drone (video)

timesadmin

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Skoda Epic με τιμή στα 25.000 ευρώ (εικόνες, video)

wp-needuser

Σταμάτησε η παραγωγή αυτοκινήτων σε τρία εργοστάσια της Stellantis

wp-needuser