ΣΥΡΙΖΑ:-«Μύλος»-στην-Πολιτική-Γραμματεία-μετά-το-εξώδικο-Κασσελάκη-–-Αιτήματα-για-σύγκληση-της-ΚΕ-και-διαγραφή-Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Μύλος» στην Πολιτική Γραμματεία μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Αιτήματα για σύγκληση της ΚΕ και διαγραφή Κασσελάκη

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τη διαρροή του «Πόθεν Έσχες» του.

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του οργάνου προκρίνουν την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να αποφανθεί για το θέμα, ενώ ορισμένοι θέτουν ανοιχτά το ζήτημα της παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή.

Έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, άσκησε η Κατερίνα Νοτοπούλου στη διάρκεια της τοποθέτησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Νοτοπούλου συμφώνησε στην άμεση σύγκληση της ΚΕ για την απόρριψη της υποψηφιότητας του, τονίζοντας ότι δεν σέβεται καταστατικές αρχές και αποφάσεις κι ότι μόνος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η κα Νοτοπούλου  ζήτησε την παραπομπή του κ. Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Αφήνοντας «αιχμές» κατά της Θεοδώρας Τζάκρη, σημείωσε ότι στην ΚΟ δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δεν σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, φέρεται να ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ένταση, επικράτησε και μεταξύ του Νίκου Παππά και της Θεοδώρας Τζάκρη με αφορμή δηλώσεις της στα μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να διευκρινίσει η κα Τζάκρη τι εννοούσε όταν έλεγε στην Κεντρική Επιτροπή «δεν σας αναγνωρίζω» και «οι δρόμοι μας χωρίζουν εδώ οργανωτικά».

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι επρόκειτο για σχήμα λόγου.

Παίρνοντας τον λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, φέρεται να είπε ότι η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και έγινε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος με την ιδιότητα του ως πρόεδρος και ζήτησε να συγκληθεί η Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην παρέμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ. Στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής. Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του.

Κόντρα Γεροβασίλη – Τζάκρη για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και της Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Τζάκρη μετά την τοποθέτησή της στην Πολιτική Γραμματεία ανέφερε ότι: «Η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας γιατί στα χέρια της παραδόθηκε ο φάκελος και μάλιστα σε τυπωμένα αντίγραφα του Πόθεν Έσχες» και πρόσθεσε ότι «Είχε υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κ. Κασσελάκη και να τα αναρτήσει ταυτόχρονα με όλους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λειτούργησε ως θεσμός αλλά ως κομματάρχης».  

 «Είναι άλλο πράγμα η διαρροή των προσωπικών δεδομένων και άλλο πράγμα η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες των υποψηφίων» σημείωσε και στέφοντας τα «πυρά» της προς την Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «Η κα Γεροβασίλη εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος».  

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, άμεση ήταν η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία παίρνοντας τον λόγο ανέφερε:

«Έθεσα το ερώτημα αν η Θεοδώρα Τζάκρη είχε την έγκριση του Στέφανου Kασελάκη όταν έφερε το φάκελο στην κεντρική επιτροπή. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε κάπου η υπογραφή του και την ώρα που συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελάκη ως Πρόεδρο.

Σήμερα στο εξώδικο, υπογράφει ως Πρόεδρος του κόμματος αλλά πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα, άρα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ που οφείλουν να το παραλάβουν από το κόμμα όλα τα μέλη του οργάνου. Να γίνει έκτακτη σύγκληση του οργάνου με θέμα το πώς απαντάμε σε αυτό.  

Αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη είμαι με αίτημα διαγραφής προς την Κεντρική Επιτροπή.

 Έθεσα το ερώτημα στη Θεοδώρα Τζάκρη, αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη, όταν έφερε τον φάκελο με δεδομένο ότι δεν είχε την υπογραφή του και την ώρα που οι συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελάκη ως πρόεδρο. Μου είπε δεν σου απαντώ.

 Ο κ. Κασσελάκης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση πρώην πρόεδρος κόμματος να απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο να απειλεί ότι θα στείλει τον εισαγγελέα στο κόμμα που θέλει να ηγηθεί.

Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει ουδέποτε συμβεί κάτι αντίστοιχο και είναι πρωτοφανές.

Με την εκτίμησή μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου απορώ γιατί δεν πάει την εξώδικη διαμαρτυρία στην εφημερίδα αλλά στέλνει την εξώδικη διαμαρτυρία στα μέλη της πολιτικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής.

Παρακάλεσα την Θ.Τζάκρη να απαντήσει αυτά τα ερωτήματα η οποία μου είπε “δεν σου απαντώ”».

Πολάκης: «Καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο»

«Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή στα μέσα ενημέρωσης ενός μόνo Πόθεν Έσχες τόσο 100 φορές πιο απαράδεκτο είναι να στέλνει ο υποψήφιος πρόεδρος, κατά δήλωσή του, εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ηγηθεί», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, εξερχόμενος από την Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος, στην οποία όπως είπε τοποθετήθηκε και συνέχισε:

«Δήλωσα προς κάθε κατεύθυνση ότι απαιτώ το δικό μου Πόθεν Έσχες, αλλά και των άλλων, να αναρτηθεί σήμερα. Είναι δημόσια. Ξέραμε πολύ καλά από την στιγμή που αυτή την απόφαση πήρε η Κεντρική Επιτροπή, ότι χρειάζονταν οι υπογραφές και το Πόθεν Έσχες που θα δημοσιοποιούνταν. Εγώ ζητάω, το δικό μου, να αναρτηθεί σήμερα. Και ζητώ να γίνει το ίδιο και από τους άλλους.

Δεύτερον καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη, σήμερα, μέσα σε μία δύο ώρες, να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο προς το κόμμα, την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θέλει να ξαναηγηθεί, μέσα από την συλλογική δημοκρατική διαδικασία.

Τρίτο και σημαντικότερο. Καλώ όλους τους υποψήφιους να ορίσουμε άμεσα, αύριο μεθαύριο, ένα ραντεβού, με την ευθύνη της Ράνιας της Σβίγκου, της Γραμματέως, είτε με εμάς τους πέντε, εγώ αυτό προτιμώ, είτε με εκπροσώπους μας, για να ορίσουμε ημερομηνίες debate, μάλλον κάποια πρέπει να γίνουν και πριν από το Συνέδριο. Να ορίσουμε την διαδικασία, να μπούμε σε μια διαδικασία προεκλογική, με ομόνοια και με προγραμματική αντιπαράθεση και όχι με αυτή την παραπολιτική, η οποία βγάζει μια πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω.

Δεν μπαίνει εδώ θέμα διαγραφής, εννοείται. Υποψήφιο πρόεδρο; Νομίζω ακροθιγώς κάποιοι το έθεσαν στην βάση ότι είχε στείλει εξώδικο. Αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει στην διαγραφή υποψήφιου προέδρου. Αυτό δείχνει αδυναμία. Η απάντηση για το εξώδικο θα δοθεί. Εγώ τον καλώ, προσωπικά τον καλώ, να αποσύρει το εξώδικο και να καταλάβει ποιο είναι. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει η απάντηση της Πολιτικής Γραμματείας που θα βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

Απλά το λέω για να προχωρήσουμε με όρους πολιτικής και όχι παραπολιτικής και κακομοιριάς. Θα προχωρήσουμε γιατί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση και να ρίξει αύριο μεθαύριο τον Μητσοτάκη. Αυτό είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος το καταλαβαίνει, συμπεριφέρεται ανάλογα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει κάνει αυτές τις κακομοιριές», είπε ο κ. Πολάκης.

Related posts

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»

timesadmin

Βελόπουλος: Όσοι αισχροκερδούν να πηγαίνουν για κακούργημα

protothema.gr

Βορίδης: Δεν έχει την παραμικρή σχέση η παραπομπή του κ. Σαλμά με την ερώτηση των έντεκα

timesadmin

Αποτελέσματα ευρωεκλογών – Ανδρουλάκης: Θα αναλάβω πρωτοβουλίες για να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

timesadmin

Δημοσκόπηση GPO: Στις 16,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, φτάνει στο 33,1% – Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται για την Ευρωβουλή

James Rollner

Στην αντεπίθεση η πλευρά Κασσελάκη – Κείμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του διακινούν μέλη και φίλοι του κόμματος

timesadmin