Ο-Ελ-Εριάν-προειδοποιεί-τη-fed-μετά-τα-στοιχεία-για-την-απασχόληση:-“Ο-πληθωρισμός-δεν-είναι-νεκρός”
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ελ Εριάν προειδοποιεί τη Fed μετά τα στοιχεία για την απασχόληση: “Ο πληθωρισμός δεν είναι νεκρός”

Ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν δήλωσε σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) πρέπει να επικεντρωθεί εκ νέου στον αγώνα της κατά της αύξησης των τιμών, αφού η εκπληκτικά ισχυρή έκθεση για την απασχόληση του Σεπτεμβρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι “ο πληθωρισμός δεν είναι νεκρός”.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά τα στοιχέια της Παρασκευής που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Η οικονομία των ΗΠΑ δημιούργησε τον Σεπτέμβριο 254.000 νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα, διαλύοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν μόλις 150.000 νέες θέσεις.

“Δεν πρόκειται απλώς για μια σταθερή αγορά εργασίας, αν πάρουμε αυτούς τους αριθμούς τοις μετρητοίς, πρόκειται για μια ισχυρή αγορά εργασίας στα τέλη του κύκλου (των υψηλών επιτοκίων)”, δήλωσε στο Bloomberg ο Ελ-Εριάν, πρόεδρος του Queens’ College του Cambridge.

“Για τη Fed, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιδράσει πολύ πιο σκληρά στην πίεση των αγορών να εστιάσει μόνο στην απασχόληση”, πρόσθεσε. “Αρκετά μιλήσαμε για το ότι “η Fed πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τη μέγιστη δυνατή απασχόληση”.

Οι επενδυτές μείωσαν τα στοιχήματα για μεγαλύτερη χαλάρωση της πολιτικής της Fed τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο μετά την ανακοίνωση. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα στο 4,1%, ενώ η ετήσια αύξηση των μισθών επιταχύνθηκε στο 4%. 

Related posts

Μια ιστοσελίδα με διασυνδέσεις με την Χαμάς προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να μη συνεργαστούν με το Ισραήλ

timesadmin

Ντ. Κουλέμπα: Ο Πούτιν προσπαθεί να τορπιλίσει τη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία

protothema.gr

Σουηδία και Φινλανδία συμμετέχουν στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από εποχής Ψυχρού Πολέμου

protothema.gr

Δανία: Σχεδόν ένας τόνος εκρηκτικών εντοπίστηκε έπειτα από ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός 52χρονου

James Rollner

Ιορδανία: “Κάποιος να σταματήσει τον Νετανιάχου”, οδηγεί την ευρύτερη περιοχή σε πόλεμο – Σ. Αραβία: “Τα όπλα δεν θα λύσουν τίποτα”

James Rollner

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ισπανίας και Αργεντινής

James Rollner