Στην-Βηρυτό-το-c-130-της-Πολεμικής-Αεροπορίας-για-τον-απεγκλωβισμό-Ελλήνων-και-Κυπρίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Βηρυτό το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων

πολιτική

C-130

Το πρώτο από τα συνολικά 3 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων βρίσκεται ήδη στην Βηρυτό του Λιβάνου, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στην Βηρυτό προσγειώθηκε πριν από λίγο το πρώτο από τα συνολικά 3 μεταγωγικά αεροπλάνα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για το αεροσκάφος που έχει ζητήσει η Κύπρος ως βοήθεια προκειμένου να παραλάβει Κύπριους που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr στο C-130 μεταβαίνουν και στελέχη από τις «Σκιές του Αιγαίου», δηλαδή μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Μαζί με τους Κύπριους πολίτες βρίσκονται και ορισμένοι Έλληνες, οι οποίοι και ζήτησαν τελικά μέσω της πρεσβείας στην Βηρυτό να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών που θα μεταφερθούν είναι 60 άτομα.

Η αναχώρηση του μεταγωγικού θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα και αναμένεται να κάνει πρώτη στάση στην Λευκωσία κι εν συνεχεία δεύτερη στη 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί στο Ελληνικό Πεντάγωνο υπό τον Νίκο Δένδια με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων αποφασίστηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο επιπλέον μεταγωγικά αεροσκάφη C- 130.

Για τον ίδιο λόγο δόθηκε εντολή από την αρμόδια ηγεσία να τεθούν σε ετοιμότητα Μονάδες Επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων Μονάδες Επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς πολιτών.

Εξετάσθηκε τέλος το ζήτημα της εφαρμογής των επιχειρησιακών σχεδίων συνδρομής στον απεγκλωβισμό Ελλήνων πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Related posts

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Διέψευσε πως παραιτήθηκε λόγω του γάμου των ομοφύλων – «Θέλω να προσφέρω στη ναυτιλία»

timesadmin

Ζαχαράκη: Μόνιμες αυξήσεις σε επίδομα παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα ενοικίου – Πότε ξεκινά το «Σπίτι 2»

timesadmin

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 11,8% – Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

wp-needuser

Ρωμανός κατά Κασσελάκη: Ομολόγησε ότι επί μήνες κορόιδευε τους πολίτες για το πρόγραμμα του

timesadmin

Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός θα αμφισβητήσει την ΕΕ και θα δώσει ένα μάθημα στην κυβέρνηση

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέρει την υπογραφή Ερντογάν

wp-needuser