Μαρινάκης:-Επιβεβαίωσε-τα-τηλεφωνήματα-Μητσοτάκη-σε-Καραμανλή-και-Σαμαρά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Επιβεβαίωσε τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά

Μαρινάκης: Επιβεβαίωσε τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά

Μαρινάκης: Επιβεβαίωσε τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη σε Καραμανλή και Σαμαρά

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για να τους προσκαλέσει στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

«Πράγματι επικοινώνησε ο πρωθυπουργός με τους πρώην προέδρους της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργούς της χώρας, τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για να τους προσκαλέσει στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν σε αυτή την εκδήλωση στην οποία το κάλεσμα είναι ανοικτό προς κάθε νεοδημοκράτισσα και κάθε νεοδημοκράτη, παλιούς και νέους φίλους της παράταξης. Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν οι δυο πρώην πρόεδροι και πρώην πρωθυπουργοί της χώρας. Για το αν θα παρευρεθούν ή όχι δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας απαντήσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συζήτηση μεταξύ του νυν και των δύο προκατόχων του ήταν σύντομη μεν, σε καλό κλίμα δε. Το τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη στους κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά ήρθε τρεις μήνες μετά την ομιλία των δύο πρώην πρωθυπουργών στο Πολεμικό Μουσείο, όπου είχαν ασκήσει – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – κριτική στην κυβέρνηση για διάφορες επιλογές της, δίνοντας έμφαση κυρίως στα εθνικά θέματα, αλλά και επιλογές που «δεν συνάδουν με το DNA της παράταξης» κατά την προσφιλή προσέγγιση όσων δεν συμφωνούν με πολιτικές του Μαξίμου.

Η χθεσινή επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη δείχνει την πρόθεση «να σπάσει ο πάγος» και αρχής γενομένης από τη γιορτή για το ιωβηλαίο του κόμματος να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας που χωρίς τους δύο πρώην «παρόντες» θα είναι θολό.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αποτυπώνει ωστόσο και κάτι ακόμη: την αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες του κόμματος, κάτι που αποκτά ενισχυμένη σημασία λόγω της πολιτικής συγκυρίας.

Στη γιορτή της Παρασκευής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο – «φορώντας και το κομματικό καπέλο»-, καθώς, όπως είπε, «θα πάμε όλοι Ρηγίλλης». «Θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Ν.Δ., κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωση» σημείωσε, προσθέτοντας πως «ήδη έχουμε κάνει ένα συνέδριο για τα 50 μας χρόνια, στο οποίο μιλήσαμε αναλυτικά και απαντήσαμε στο ερώτημα γιατί η Ν.Δ. τελικά είναι η μόνη παράταξη η οποία άντεξε τόσο πολύ τους κλυδωνισμούς της Μεταπολίτευσης και σήμερα είναι τόσο ισχυρή».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε πως «θα είναι μια ωραία ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και παλιούς αγωνιστές για να γιορτάσουμε αυτή την, νομίζω, πολύ σημαδιακή και ιστορική επέτειο».

Related posts

Σπίρτζης: «Ο Κασσελάκης στηρίζει Μητσοτάκη – Διαγράφει όποιον του ασκεί κριτική»

wp-needuser

Ενημέρωση Γεωργιάδη σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία – Το… απρόοπτο με την Όλγα Γεροβασίλη, δείτε φωτογραφίες

timesadmin

Εκρηκτικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας στο συνέδριο θέτει ο Μουζάλας – «Απεδείχθη ελλιπής και διχαστικός ο Κασσελάκης»

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της μομφής – Για διπλό ρόλο στην έκπτωση Κασσελάκη κατηγορεί τον Νίκο Παππά ο Νίκος Μωραΐτης

James Rollner

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Ανοίγει το «Κουτί της Πανδώρας» για τον Μητσοτάκη

James Rollner

Στέφανος Κασσελάκης: Πρέπει να αλλάξουμε από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας στο φως της ελπίδας

James Rollner