h-byd-παρουσίασε-τον-αντίπαλο-των-porsche-taycan-και-panamera-κοστίζει-τα-μισά
AYTOKINHTO

H BYD παρουσίασε τον αντίπαλο των Porsche Taycan και Panamera-κοστίζει τα μισά

Το Denza Z9 GT που μόλις έκανε την εμφάνισή του στην αγορά της Κίνας, ανταγωνίζεται τις Porsche Panamera και Taycan κοστίζοντας λιγότερο από τα μισά.

Top Gear TEAM

BYD Denza Z9 GT

Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο στις φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου Denza Z9 GT, εταιρείας που ανήκει στη BYD και εμφανίστηκε επιτέλους στους δρόμους της Κίνας, προκειμένου να διαπιστώσεις το προφανές. Το νέο μοντέλο μοιάζει σε υπερβολικό βαθμό με τις Porsche Panamera και Taycan.

Και το καλύτερο είναι πως οι ομοιότητες δεν φαίνεται να σταματούν στο αισθητικό κομμάτι. Αν και το Denza Z9 GT διαφημίζεται ως premium μοντέλο, η τιμολογιακή πολιτική της BYD σε συνδυασμό με τις προδιαγραφές του, κάνουν την πλειοψηφία των ηλεκτρικών και PHEV μοντέλων εκτός Κίνας, να φαίνονται υπερτιμημένα.

BYD Denza Z9 GT

Τιμή ευκαιρία

Όσοι αγοραστές στην Κίνα είναι έτοιμοι να κατευθυνθούν προς το Z9 GT, θα πρέπει να πληρώσουν κάπου μεταξύ 42.500 έως 52.800 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Και αυτό που θα αποκτήσουν, είναι κάτι που σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών μοιάζει με ψέμμα.

Αρχικά είναι η απόδοση των 858 ίππων, ή στην περίπτωση που αυτό δεν σου είναι αρκετά υπερβολικό, η ακόμα πιο ισχυρή -ηλεκτρική- έκδοση, με απόδοση 952 ίππων. Αριθμοί που φέρνουν το Denza απέναντι στα μοντέλα της Porsche, τα αντίστοιχα μοντέλα της οποίας ενδεικτικά, ξεκινούν στην αγορά της Κίνας από 146.900 ευρώ (για την Panamera Sport Turismo των 325 ίππων) και τα 124.000 ευρώ (Taycan Cross Turismo των 429 ίππων) αντίστοιχα.

Στην περίπτωση που θελήσεις να πας σε κάτι με αντίστοιχες ιπποδυνάμεις με το Z9 GT, θα πρέπει να κινηθείς στα επίπεδα των 200.000 ευρώ. H εξωτερική εμφάνιση του estate της Denza είναι αρκετά κομψή και δεν αλλάζει πολύ ανεξαρτήτως επιπέδου εξοπλισμού.

Πάντως, η σχεδιαστική ομάδα της κινεζικής εταιρείας κατάφερε να δώσει στα μοντέλα PHEV μια πιο επιβλητική εμφάνιση με αναθεωρημένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

BYD Denza Z9 GT

Οι εκδόσεις PHEV

Η πιο προσιτή έκδοση, γνωστή ως Z9 GT PHEV Pro που ξεκινά από τα 47.500 ευρώ, βασίζεται στην πλατφόρμα e3 και χρησιμοποιεί έναν κινητήρα τούρμπο 2.0 λίτρων που αποδίδει 203 ίππους. Αυτός συμπληρώνεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 858 ίππους, δίνοντας στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Αυτή η έκδοση διαθέτει μπαταρία LFP 38,5 kWh και μπορεί να διανύσει έως 200 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, ή περίπου 1.100 χιλιόμετρα συνολικά.

Η Denza διαθέτει επίσης το Z9 GT PHEV στις εκδόσεις Max, Ultra, Max LFE και Ultra LFE, με τιμές που κυμαίνονται από περίπου 46.500 έως 52.800 ευρώ. Τα μοντέλα LFE, που σημαίνει “Limited First Edition”, θα περιοριστούν σε μόλις 2.010 μονάδες.

Οι εκδόσεις Max προσθέτουν premium χαρακτηριστικά όπως αερανάρτηση, head-up display, καθίσματα με μασάζ και κάμερα οπισθοπορείας, ενώ η Ultra ανεβάζει την πολυτέλεια με ηλεκτρικά ανοιγόμενες πόρτες, δερμάτινα καθίσματα Nappa και ηχοσύστημα με 26 ηχεία.

Οι εκδόσεις EV

Θα διατίθενται και δύο ηλεκτρικές εκδόσεις. Αμφότερες χρησιμοποιούν τρεις ισχυρούς κινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 952 ίππους, επιτρέποντας στο EV να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 3,4 δευτερόλεπτα. Μια μπαταρία 100,1 kWh επιτρέπει στο EV να διανύσει 630 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

BYD Denza Z9 GT

Οι τιμές για το βασικό EV ξεκινούν από 45.200 ευρώ, ενώ η τιμή της κορυφαίας έκδοσης EV είναι 49.000 ευρώ. Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος, καθώς το Z9 GT που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη μάρκα Denza, θα πωλείται και στην Ευρώπη. Και φυσικά, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την τιμή στην οποία θα έρθει στα μέρη μας.

Related posts

Video: Το Tesla Cybertruck είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης

timesadmin

Dacia Sandrider: Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες στις δοκιμές για το Ράλι Ντακάρ

wp-needuser

Πρώτες εικόνες του ηλεκτρικού Hyundai των 20.000 ευρώ που έρχεται στην Ευρώπη

James Rollner

H Mercedes εγκαινίασε τον πρώτο της σταθμό φόρτισης (εικόνες)

timesadmin

Πότε έρχονται Ευρώπη τα φουτουριστικά ηλεκτρικά Van της Kia

James Rollner

Tο νέο Mini Countryman έχει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα

timesadmin