Το-plug-in-υβριδικό-ford-ranger-αλλάζει-τα-δεδομένα-στα-pickup
AYTOKINHTO

Το Plug-in υβριδικό Ford Ranger αλλάζει τα δεδομένα στα pickup

Το Ford Ranger αποκτά plug-in υβριδική έκδοση, κάτι που αποτελεί πρωτιά στην κατηγορία των pickup και η ροπή του, ξεπερνά ακόμη και αυτή του Raptor.

Top Gear TEAM

Ford Ranger PHEV

Η Ford παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση του Ranger στην έκθεση μεταφορών IAA 2024 στο Ανόβερο. Το Ranger PHEV διατηρεί τις δυνατότητες εκτός δρόμουρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου των συμβατικών εκδόσεων, ενώ προσθέτει το πλεονέκτημα ενός pickup με λειτουργία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους και μια αποκλειστική έκδοση με την ονομασία Stormtrak.

Ξεκινώντας με το σύστημα κίνησης, να πούμε πως περιλαμβάνει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα EcoBoost 2.3 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων, ο οποίος στεγάζεται μέσα στον χώρο του κιβωτίου ταχυτήτων. Η συνδυαστική ισχύς είναι 275 ίπποι, ενώ τα 690 Nm ροπής, ξεπερνούν όλες τις εκδόσεις του Ranger, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του Raptor.

Ford Ranger PHEV

Η έκδοση PHEV περιλαμβάνει ένα πακέτο μπαταρίας 11,8 kWh, εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 45 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τη Ford, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει επίσης αναγεννητική πέδηση.

Ford Ranger PHEV

Επιπλέον, το PHEV διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα Pro Power Onboard, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να τροφοδοτούν με ρεύμα τα εργαλεία, τις ηλεκτρονικές συσκευές ή τα ρυμουλκούμενα του κάμπινγκ, με στάνταρ παροχή ρεύματος 2,3 kW ή προαιρετικά 6,9 kW.

Νέα ρύθμιση στην ανάρτηση

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 ταχυτήτων και ενός συστήματος e-4WD, που διαθέτει και πίσω μπλοκέ διαφορικό. Όπως μας ενημερώνει η Ford, οι μηχανικοί της βελτίωσαν τη ρύθμιση της ανάρτησης, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετική κατανομή βάρους του PHEV.

Η έκδοση PHEV έχει ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου και μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3,5 τόνους, προδιαγραφές αντίστοιχες με εκείνες των υπόλοιπων εκδόσεων.

Ford Ranger PHEV

Οπτικά μοιάζει με ένα συμβατικό Ranger, με εξαίρεση τη θύρα φόρτισης, που βρίσκεται κοντά στην τάπα καυσίμου στον πίσω προφυλακτήρα. Ωστόσο, η Ford παρουσίασε μια περιορισμένης έκδοσης Stormtrak launch edition, που αφορά αποκλειστικά το PHEV, με πλούσιο εξοπλισμό και μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία.

Ford Ranger PHEV

Τα κυριότερα από αυτά, αφορούν ένα νέο σετ ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών, νέο σχέδιο στη μάσκα, ένα σετ αυτοκόλλητων και επανασχεδιασμένα πλευρικά μαρσπιέ με την επιγραφή PHEV.

Αποκλειστικό χρώμα

Επίσης, η έκδοση Stormtrak είναι βαμμένη σε αποκλειστική απόχρωση Chill Grey, αν και οι αγοραστές μπορούν επίσης να το παραγγείλουν σε Agate Black. Επιπλέον, στάνταρ είναι οι προβολείς Matrix LED, και το Flexible Rack System στο πίσω μέρος.

Ford Ranger PHEV

Στο εσωτερικό, η Ford πρόσθεσε υλικά υψηλής ποιότητας, ηχοσύστημα B&O με 10 ηχεία και κάμερα 360 μοιρών στην οθόνη αφής του infotainment 12 ιντσών. Το Ford Ranger PHEV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Silverton στη Νότια Αφρική.

Εκτός από την Ευρώπη, το μοντέλο θα διατεθεί επίσης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2025, με τις τιμές να ανακοινώνονται κατά το λανσάρισμα στην κάθε αγορά.

Related posts

Σε ποια χώρα της Ευρώπης θέλει να φτιάξει εργοστάσιο η κινεζική Geely

protothema.gr

H ταινία Ferrari δεν έκανε καλή εκκίνηση στο Box Office

timesadmin

Video: Το Range Rover SVR “πέθανε”. Ζήτω το Range Rover SV

timesadmin

Το Nissan Ariya έχει νέα ελκυστική τιμή-πόσο κοστίζει πλέον

protothema.gr

Πότε έρχεται το νέο Fiat “Mega-Panda”

timesadmin

H Lamborghini Urus SE είναι ένα plug-in υβριδικό super SUV 800 ίππων

James Rollner