50ο-Φεστιβάλ-ΚΝΕ-Οδηγητή:-Με-την-συμμετοχή-χιλιάδων-επισκεπτών-άνοιξαν-οι-4ήμερες-εκδηλώσεις-στο-Πάρκο-Τρίτση-στο-Ίλιον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Με την συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών άνοιξαν οι 4ήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον

Με την συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών άνοιξαν το απόγευμα της Τετάρτης οι 4ήμερες εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, ξεχωριστό ήταν το αφιέρωμα στην Κεντρική Σκηνή στον σπουδαίο στιχουργό Κώστα Τριπολίτη.

Θερμή συνάντηση με τους συντελεστές του προγράμματος της Κεντρικής Σκηνής είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνάντησε, επίσης, τη σύζυγο του Κώστα Τριπολίτη, Άννα Ντάφου, στην οποία πρόσφερε τους έξι τόμους του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ με ιδιόχειρη αφιέρωσή του στον μεγάλο δημιουργό. Απ’ την πλευρά της η Α. Ντάφου ευχαρίστησε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το εξαιρετικό αφιέρωμα.

Το πρόγραμμα στην Κεντρική Σκηνή συνεχίστηκε με αφιέρωμα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι.

Το χώρο του Φεστιβάλ επισκέφθηκαν οι συνδικαλιστές Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων της Amazon (Amazon Labor Union) από τις ΗΠΑ, Olivier Mateu, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rone από τη Γαλλία, και Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ.

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψής τους ήταν το πέρασμά τους από τη Διεθνούπολη όπου φωτογραφήθηκαν με φόντο ένα ταμπλό που ανέγραφε το ιστορικό σύνθημα-κάλεσμα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».

Οι τρείς συνδικαλιστές οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Δ. Κουτσούμπα έχουν έλθει στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Σήμερα Πέμπτη, θα μιλήσουν στην εκδήλωση-συζήτηση «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!». Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά και ο ‘Αγγελος Θωμόπουλος, μέλος της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Φεστιβάλ συγκέντρωσε η συζήτηση με τίτλο «Κοιτώντας τη βαναυσότητα στα μάτια – Οι πολεμικές συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή», στην οποία συμμετείχαν φωτορεπόρτερ και πολεμικοί ανταποκριτές που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη», ενώ ο Νίκος Γαρδίκης, στέλεχος του ΚΚΕ, ναύτης στο Α/Τ «Θεμιστοκλής» κατά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας συγκίνησε και απέσπασε χειροκροτήματα. Οι πολεμικοί ανταποκριτές Αρης Μεσσήνης, φωτογράφος, Δημήτρης Μιχαλάκης, φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, φωτορεπόρτερ και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «The Other Half» μετέφεραν το απάνθρωπο «κλίμα» του πολέμου και την προπαγάνδα πίσω από αυτόν.

Επίσης το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών συγκέντρωσε η συζήτηση στο Στέκι για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της Γυναίκας, με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για την ανισοτιμία της γυναίκας μέσα από την εκπαίδευση και τις “θεωρίες φύλου”».

Η 50ή επέτειος του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή συμπίπτει με τη συμπλήρωση, σε λίγες μέρες, 50 χρόνων από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη», ο οποίος έχει δική του παρουσία στο Φεστιβάλ.

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Κοντά στην Κεντρική Σκηνή, ο επισκέπτης μπορεί να δει πρωτότυπα ιστορικά φύλλα της εφημερίδας, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν, επίσης, η συζήτηση στο Αθλητικό Στέκι με τίτλο «Ολυμπιακοί αγώνες, Αθήνα 2004 – 2024: Μύθοι και πραγματικότητα για την ανάπτυξη των υποδομών και της στήριξης των αθλητών».

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ εμφανίστηκαν μαθητικά συγκροτήματα, ενώ στη Φοιτητική Σκηνή ακούστηκαν κριτικές μαντινάδες, αλλά και έντεχνη και ροκ μουσική.

Το πρόγραμμα στη Λαϊκή Σκηνή άνοιξε με τον Βαγγέλη Κορακάκη και συνεχίστηκε με αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη.

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: O Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη από τη Συρεγγέλα, να κάνει το ίδιο ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Κυριαζίδη

timesadmin

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο

timesadmin

Θεοχαρόπουλος: Ο Κασσελάκης εάν δεν έχει παραιτηθεί ήδη, θα πρέπει να το κάνει

timesadmin

Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία – Επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου ζητά ο Πολάκης με κείμενο 6 σημείων

wp-needuser

Κασσελάκης από τη Μύκονο για το πόρισμα των υποκλοπών: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου στη Δικαιοσύνη

wp-needuser