reuters:-Η-Ελλάδα-εξετάζει-την-αγορά-drones-από-τις-ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει την αγορά drones από τις ΗΠΑ

Drones από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τα λεγόμενα Switchblade, σχεδιάζει να αγοράσει η Ελλάδα για να ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της σύμφωνα με δύο πηγές του πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο,  η Αθήνα έχει συντάξει ένα 10ετές σχέδιο αγορών πολλών δισεκατομμυρίων που περιλαμβάνει την απόκτηση έως και 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και τριών φρεγατών από τη Γαλλία.

Το Switchblade, κατασκευασμένο από την AeroVironment, Inc. πετά προς έναν στόχο και εκρήγνυται. Έχει κερδίσει την προσοχή της αγοράς επειδή ο ουκρανικός στρατός τα χρησιμοποιεί για να χτυπήσει ρωσικά στρατεύματα.

“Επιλέξαμε τον τύπο Switchblade από τις ΗΠΑ”, δήλωσε στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος με γνώση του θέματος. Η πηγή δεν διευκρίνισε πόσα θα αγοράσει η Αθήνα.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος είπε ότι το κόστος θα είναι 75,2 εκατ. ευρώ. Η πηγή είπε ότι οι αρχηγοί του επιτελείου ενέκριναν δύο τύπους Switchblade με εμβέλεια έως 20 km (12 μίλια) και έως 40 km.

Η προμήθεια θα συμπληρώσει τους αντιαρματικούς πυραύλους Spike της χώρας που η Αθήνα συμφώνησε να αγοράσει από το Ισραήλ και σχεδιάζει να στείλει στα νησιά της στο Αιγαίο. Η Αθήνα σχεδιάζει επίσης να παράγει τα δικά της συστήματα drone και anti-drone.

Η προμήθεια Switchblades πρέπει επίσης να εγκριθεί από το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της Ελλάδας σε θέματα εξωτερικών και αμυντικών υποθέσεων, το ΚΥΣΕΑ.

Related posts

Οι Ουκρανοί ξεκινούν αντεπίθεση στο Χάρκοβο – Στρατιωτική βοήθεια $275 εκατ. στέλνουν οι ΗΠΑ

timesadmin

Ο Όρμπαν θα μεταβεί στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν

James Rollner

Ιταλία: 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπό κράτηση για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων

wp-needuser

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έξι διαδοχικά πλήγματα στη νότια Βηρυτό

95wwvl

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν είχαν ενημερωθεί για την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ

wp-needuser

Ιταλία: Ναυάγιο πλοίου με μετανάστες και πρόσφυγες ανοικτά της Καλαβρία – 64 αγνοούμενοι

wp-needuser