f1:-Επιβεβαιώθηκε-η-μεγαλύτερη-μεταγραφή-του-2024
AYTOKINHTO

F1: Επιβεβαιώθηκε η μεγαλύτερη μεταγραφή του 2024

Έπειτα από μια “μικρή φημολογία” όπως την χαρακτήρισε ο Lawrence Stroll, o Καναδός ανακοίνωσε περιχαρής την συμφωνία με τον Adrian Newey ως επικεφαλής σχεδιαστή και μέτοχο.

Top Gear TEAM

H Aston Μartin ανακοίνωσε τον Adrian Newey ως επικεφαλής σχεδιαστή της αλλά και ως μέτοχος στην εταιρεία, αποδεικνύοντας πως παρέδωσε στον 65χρονο σχεδιαστή αεροδυναμικής της F1, λευκή επιταγή ώστε να συμπληρώσει το ποσό που ήθελε. 

Aston Martin F1 Adrian Newey

Η Aston Martin δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του BBC F1 θεωρείται πως η συμφωνία που επισημάνθηκε απλώς ως πολυετής θα είναι πέντε ετών, αρχής γεννομένης από τον Μάρτιο του 2025 και θα αποφέρει στον Βρετανό περίπου 30 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας ετησίως.

Προφανώς η συνεργασία της Aston Martin με τον Adrian Newey ανεβάζει αυτομάτως επίπεδο την ομάδα καθώς όπως επεσήμανε και ο Lance Stroll, γιος του ιδιοκτήτη και οδηγός της ομάδας, “Ο Newey έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στο grid”. 

Από την άλλη πλευρά ο Fernando Alonso, ο οποίος ήταν επίσης στο Silverstone να υποδεχτεί τον σχεδιαστή, τόνισε πως είναι ευτυχής που εργάζεται με αυτή την ομάδα και είναι επιπλέον με ευκαιρία να δουλέψει με τους καλύτερους στο σπορ. 

Νωρίτερα ο Lawrence Stroll αναφέρθηκε στην σημερινή ανακοίνωση της Aston Martin ως την σημαντικότερη στην ιστορία της ομάδας. Ακριβώς για αυτό συνδυάστηκε με την πρώτη εκδήλωση της ομάδας στο νεότευκτο κέντρο εξέλιξης στο Silverstone.

“Ο Adrian είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό που κάνει – βρίσκεται στην κορυφή του παιχνιδιού του. Eίναι η μεγαλύτερη ανακοίνωση από τότε που το όνομα της Aston Martin επέστρεψε στο άθλημα και άλλη μια απόδειξη της φιλοδοξίας μας να χτίσουμε μια ομάδα F1 ικανή να διεκδικεί παγκόσμια πρωταθλήματα”, ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Aston Martin, ο οποίος συμπλήρωσε, “Μόλις ο Adrian έγινε διαθέσιμος, ξέραμε ότι έπρεπε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Aston Martin F1 Adrian Newey

Οι αρχικές μας συνομιλίες επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε κοινή επιθυμία για συνεργασία σε μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά στη ζωή. Ο Adrian είναι ένας αγωνιζόμενος και από τους πιο ανταγωνιστικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Κατάλαβε γρήγορα τι προσπαθούμε να πετύχουμε. Είμαστε σοβαροί – και το ίδιο είναι κι αυτός.

Ποιος είναι ο Adrian Newey 

Ο Adrian Newey είναι ένας ο κατά τεκμήριο κορυφαίος σχεδιαστής και μηχανικός της Formula 1. Γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου 1958 στο Στράτφορνττης Αγγλίας, ο Newey έχει μια σπουδαία και μακρά καριέρα που διαρκεί πάνω από τέσσερις δεκαετίες στην F1, κατά τη διάρκεια της οποίας εργάστηκε για ομάδες όπως η Williams, η McLaren και η Red Bull Racing.

Η εξειδίκευσή του στην αεροδυναμική, τον έχει φέρει απέναντι στις μεγαλύτερες προκλήσεις του αθλήματος και έχει τη φήμη ότι σχεδιάζει μερικά από τα ταχύτερα και πιο καινοτόμα αγωνιστικά μονοθέσια στο grid. Κάπως έτσι έχει στεφθεί ουσιαστικά πρωταθλητής κατασκευαστών αλλά και οδηγών.

Aston Martin F1 Adrian Newey

Με την πάροδο των ετών, τα μονοθέσια που σχεδιάστηκαν από τον Newey έχουν κερδίσει πάνω από 180 Grand Prix και έχουν κατακτήσει πολλούς παγκόσμιους τίτλους, καθιστώντας τον μια εμβληματική προσωπικότητα στην ιστορία της F1.

Εντάχθηκε στη Williams στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου τα σχέδιά του οδήγησαν την ομάδα σε μεγάλη επιτυχία και εποχή κυριαρχίας κατά την οποία κατέλτησε πολλαπλά πρωταθλήματα.

Aston Martin F1 Adrian Newey

Αργότερα, στη McLaren, ο Newey συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του, σχεδιάζοντας μονοθέσια που συνέβαλαν στην κατάκτηση επιπλέον τίτλων. Ωστόσο, ήταν με την Red Bull Racing, όπου εντάχθηκε το 2006, που ο Newey εδραίωσε τον θρύλο του. Υπό την τεχνική του ηγεσία, η Red Bull κυριάρχησε στην F1 από το 2010 έως το 2013, κερδίζοντας τέσσερα συνεχόμενα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και Οδηγών.

Aston Martin F1 Adrian Newey

Ο Newey είναι γνωστός για την προσοχή του στη λεπτομέρεια, την ώθηση των ορίων της τεχνολογίας και την ικανότητά του να βρίσκεται διαρκώς μπροστά από τον ανταγωνισμό. Εκτός από την F1, έχει επίσης συνεισφέρει και σε άλλες σειρές αγώνων, ενώ το 2017 έπαιξε βασικό ρόλο στον σχεδιασμό του hypercar Aston Martin Valkyrie, το οποίο εξακολουθούσε να απολαμβάνει και να οδηγεί στις ημέρες του στην Red Bull.

Τώρα προφανώς θα οδηγεί το νέο του hypercar για την πίστα την Red Bull RB17, παρά το γεγονός πως θα εργάζεται για την Aston Martin στην F1.  

Related posts

Αυτό είναι το hypercar της BYD που θα χτυπήσει τη Ferrari

timesadmin

Στην Ελλάδα το νέο Dacia Duster-19.950 ευρώ η βασική έκδοση

wp-needuser

Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ελλάδα

wp-needuser

Reuters: Η Renault ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό-πότε θα κυκλοφορήσει

timesadmin

Δείτε πώς η Mercedes EQG κάνει επιτόπια στροφή 360 μοιρών (video)

timesadmin

Αυτό τo Land Rover Defender έχει ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς

timesadmin