Ποιο-αυτοκίνητο-διέπρεψε-στις-ευρωπαϊκές-πωλήσεις-του-Ιουλίου
AYTOKINHTO

Ποιο αυτοκίνητο διέπρεψε στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Ιουλίου

Ποιο αυτοκίνητο διέπρεψε στις ευρωπαϊκές πωλήσεις του Ιουλίου

Σχεδόν σίγουρη επικράτηση ήταν αυτή αλλά το γεγονός πως ήταν το hatchback ήταν πρώτο για πέμπτη φορά μέσα σε διάστημα επτά μηνών μας δίνει μια ιδέα και για το σύνολο της φετινής χρονιάς.

Top Gear TEAM

Dacia Sandero Stepway Extreme

Το Dacia Sandero ήταν το best seller της Ευρώπης τον περασμένο Ιούλιο. Οι πωλήσεις του μικρού hatchback της Dacia αυξήθηκαν κατά 35% τον περασμένο μήνα σε 22.858 μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce που περιλαμβάνουν τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών της EFTA και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Sandero ξεπέρασε τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, το VW T-Roc, κατά 3.500 μονάδες. Το αντίστροφο είχε συμβεί ένα χρόνο πριν, όπου το VW T-Roc είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις Ιουλίου 2023 έναντι του Sandero με διαφορά 1.709 μονάδων.

VW T-Roc

Το VW T-Roc κατέκτησε τη 2η θέση στις πωλήσεις του περασμένου Ιουλίου

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Toyota Yaris Cross με πωλήσεις 17.325 μονάδων – ήταν στην 16η θέση ένα χρόνο πριν – σημειώνοντας αύξηση κατά 45%. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν δύο SUV, το Dacia Duster και το Kia Sportage, με ελάχιστη διαφορά μόλις 37 αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις του Duster ήταν ενισχυμένες κατά 25%, ενώ του Sportage κατά 15%.

Γενικώς από την πρώτη δεκάδα μοντέλων με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούλιο μόνο το Renault Clio και το VW Golf παρουσίασαν μειωμένες πωλήσεις – το πρώτο κατά 8,1% και το δεύτερο κατά 14%.

Toyota Yaris Cross 1.5 AWD

To Toyota Yaris Cross βρέθηκε στην 3η θέση των πωλήσεων ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά και στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς

Το επί σειρά μηνών πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις Tesla Model Y καταβαραθρώθηκε στην 24η θέση ενώ το Tesla Model 3 τερμάτισε στην 70η θέση στις πωλήσεις Ιουλίου.

Πωλήσεις 7μηνου

Το Dacia Sandero προηγείται και στις πωλήσεις επταμήνου με 168.133 μονάδες, ακολουθούμενο από το VW Golf με 139.958 μονάδες και το VW T-Roc που ανέβηκε στην 3η θέση με 131.364 ταξινομήσεις αφήνοντας πίσω το Renault Clio, με 129.428 μονάδες. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε το Peugeot 208 με 119.738 ταξινομήσεις.

Το Tesla Model Y, που ήταν πέρυσι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο 7μήνου, βρέθηκε εφέτος και για το ίδιο διάστημα στην 9η θέση.

Related posts

Αυτό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο-δείτε τι ταχύτητα έπιασε (video)

protothema.gr

Αυτή είναι η νέα Porsche Panamera-τι έχει αλλάξει και τιμές στην Ελλάδα

timesadmin

Aπίστευτα φρένα της Brembo για την συναρπαστική Bugatti Bolide (εικόνες)

timesadmin

Χάλασε η Aston Martin Valkyrie του Alonso μόλις την αγόρασε

wp-needuser

Pininfarina B95: Αμιγώς ηλεκτρικό barchetta 1.874 ίππων

timesadmin

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο τετρακίνητο plug-in υβριδικό SUV της BYD

James Rollner