to-xiaomi-su7-εκτόξευσε-τα-έσοδα-της-εταιρείας-χωρίς-να-είναι-καν-κερδοφόρο
AYTOKINHTO

To Xiaomi SU7 εκτόξευσε τα έσοδα της εταιρείας χωρίς να είναι καν κερδοφόρο

Η Xiaomi ανακοίνωσε έσοδα υψηλότερα των αναμενόμενων για το δεύτερο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη συνεισφορά της νέας δραστηριότητας αυτοκινήτων, που ανήλθε σε 6,2 δισεκατομμύρια γιουάν (778 εκατομμύρια ευρώ).

Για τους τρεις μήνες που έληξαν τον Ιούνιο, τα έσοδα της Xiaomi αυξήθηκαν κατά 32% και έφτασαν τα 88,9 δισεκατομμύρια γιουάν, δηλαδή περισσότερα από 11 δις ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που υπολογίζονταν κάτω των 11 δις, σύμφωνα με τα στοιχεία αναλυτών.

Η Xiaomi ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2021, ως μέρος της στρατηγικής διαφοροποίησής της από τον βασικό τομέα των smartphones. Η εταιρεία ξεκίνησε τις αποστολές του Xiaomi SU7, στις αρχές Απριλίου, αφού ανακοίνωσε ότι θα τιμολογήσει τα μοντέλα ανταγωνιστικά έναντι των προσφορών της Tesla.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Xiaomi παρέδωσε 27.307 αυτοκίνητα, τα οποία απέφεραν έσοδα 778 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη οικονομική έκθεση της εταιρείας που περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τον τομέα των αυτοκινήτων.

Σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των κερδών, ο Πρόεδρος της Xiaomi, Lu Weibing, δήλωσε βέβαιος πως η εταιρεία θα επιτύχει τον στόχο της για παράδοση 120.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του έτους. Από τον Ιούνιο, η Xiaomi έχει εφαρμόσει μέτρα διπλής βάρδιας για να διασφαλίσει ότι οι μηνιαίες παραδόσεις θα ξεπεράσουν τις 10.000 μονάδες.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Xiaomi SU7

Ωστόσο, η μονάδα αυτοκινήτων της Xiaomi εξακολουθεί να λειτουργεί με ζημίες. Η μονάδα ανέφερε προσαρμοσμένη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων γιουάν για το τρίμηνο, δηλαδή σχεδόν 226 εκατομμύρια ευρώ, με περιθώριο μικτού κέρδους 15,4%. Ο Lu τόνισε ότι, καθώς οι παραδόσεις αυξάνονται, η κερδοφορία της μονάδας αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερο στο topgeargreece.gr

Related posts

Renault 5: Πέντε ηλεκτρικά αξεσουάρ που θα το συνοδεύουν

timesadmin

Αγωγή στην Ferrari γιατί δεν διόρθωσε επικίνδυνο ελάττωμα

wp-needuser

Πόσο αυξάνουν την ζήτηση για ρεύμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

timesadmin

Τι έγινε όταν ένα Nissan Sentra εμβόλισε Tesla Cybertruck

protothema.gr

Σε απίστευτη τιμή πουλήθηκε το Subaru Impreza 22B STi του Colin McRae

timesadmin

Αυτή είναι η νέα Porsche Macan: Ηλεκτρική έως 630 ίππους και μεγάλη αυτονομία (εικόνες)

timesadmin