Μια-σπάνια-στιγμή…-αμφισβήτησης-στη-ρωσική-κρατική-τηλεόραση
ΚΟΣΜΟΣ

Μια σπάνια στιγμή… αμφισβήτησης στη ρωσική κρατική τηλεόραση

Το χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης έδειχνε τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Κουρσκ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο, όπως σημειώνει το BBC.

“Θα νικήσουμε”, είπε ένας στρατιώτης. “Είμαι 100% σίγουρος ότι θα νικήσουμε”, δήλωσε ένας άλλος.

Οι στρατιώτες είχαν μια υπογεγραμμένη φωτογραφία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Το πορτρέτο του προέδρου ήταν επίσης στο πανό τους. Αν υπάρχει ένα μήνυμα εδώ είναι ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα οδηγήσει τη Ρωσία στη νίκη.

Αλλά σε πλήρη αντίθεση με τα τυπικά θριαμβευτικά μηνύματα, πριν από λίγες ημέρες στη ρωσική κρατική τηλεόραση υπήρξε μια σπάνια, δημόσια στιγμή αυτοαμφισβήτησης. Σε ένα πολιτικό talk show ένας σκηνοθέτης ανέφερε ότι “αν υπάρξουν και άλλες γκάφες σαν αυτή (σ.σ. η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ) η Ρωσία μπορεί να χάσει τον πόλεμο”.

“Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι όλα στη χώρα μας είναι μια χαρά”, δήλωσε ο Κάρεν Σαχναζάροφ. “Υπάρχουν πολλά που δεν είναι καλά”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Στην τηλεόραση δείχνουμε πάντα Ουκρανούς που δεν θέλουν να πολεμήσουν. Αλλά τώρα μπορούμε βλέπουμε ότι πολεμούν καλά. Και έχουν μεγάλο κίνητρο. Γιατί κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας;”

Related posts

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα μεταβεί στη Νέα Καληδονία

timesadmin

Στάρμερ από την Ντάουνινγκ Στριτ: Θα ξαναχτίσουμε τη Βρετανία πέτρα την πέτρα – Δεν θα αγνοηθούν ξανά όσοι νιώθουν ανασφάλεια

James Rollner

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας ζητά συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

wp-needuser

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός Μικάτι ζήτησε να κηρυχθεί εκεχειρία με το Ισραήλ

wp-needuser

Γκουτέρες: Προειδοποιεί για τον “σοβαρό κίνδυνο μιας δραματικής κλιμάκωσης” στον Λίβανο

timesadmin

Γερμανικός Τύπος: H VW εξετάζει λουκέτο σε γερμανικά εργοστάσια

James Rollner