Στα-Ίχνη-του-Δον-Κιχώτη
ΣΙΝΕΜΑ

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Εμβληματική μορφή της λογοτεχνίας, ο φαντασιόπληκτος Αλόνσο Κιχάδα έχει εμπνεύσει αμέτρητες ιστορίες επίθεσης σε αόρατους ανεμόμυλους διαμέσου των αιώνων. Πολύ λογικό λοιπόν να επηρεάσει και τη συμπεριφορά του εντεκάχρονου Αλφόνσο Κιχώτη, αγοριού με τεράστια φαντασία, όπως ακριβώς και ο διάσημος πρόγονός του. Παρόλο όμως που όλοι αρνούνται να πάρουν τον μικρό στα σοβαρά, αυτός είναι που θα ανακαλύψει τα πραγματικά σχέδια του μεγαλοεργολάβου Καράσκο και μαζί με τους φίλους του, Πάντσο Πάντσα και Βικτόρια, θα αναλάβουν να σώσουν την αγαπημένη τους Λα Μάντσα από τα καταστροφικά σχέδιά του.

Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες δίνει (όχι αρκετές) ιδέες σε μια περιβαλλοντολογικών ανησυχιών και παιδικού χιούμορ περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, η οποία είναι φτιαγμένη με λιγοστή έμπνευση και περίσσιο κέφι. Διαθέτει γρήγορο ρυθμό και άφθονη δράση, μουσικά ιντερλούδια (τα οποία ενσωματώνονται άτσαλα στην πλοκή), αναιμικό πρωταγωνιστή αλλά και ισχυρά μηνύματα οικολογικού ακτιβισμού. Οι ανήλικοι σινεφίλ θα το διασκεδάσουν, αμφιβάλλω όμως αν μετά αναζητήσει κανείς στα βιβλιοπωλεία και τον “Δον Κιχώτη”.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αργεντινή, Γερμανία. 2024. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Στα Ίχνη του Δον Κιχώτη

Ο Αλφόνσο Κιχώτης είναι ένα εντεκάχρονο αγόρι με τεράστια φαντασία, όπως ακριβώς και ο διάσημος πρόγονός του. Είναι όμως αυτός που θα ανακαλύψει τα πραγματικά σχέδια του μεγαλοεργολάβου Καράσκο και μαζί με τους φίλους του Πάντσο Πάντσα και Βικτόρια θα αναλάβουν να σώσουν την αγαπημένη τους Λα Μάντσα από τα καταστροφικά σχέδιά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ξαβιέ Λεγκράν μιλάει για τον

Related posts

Cine Νοσταλγία: Oι ταινίες και οι ώρες προβολών για αυτή την εβδομάδα – Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις!

James Rollner

Ποιοι είναι οι «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι» tetartopress

timesadmin

Νύχτες Πρεμιέρας: Cycladic Screenings – Οι 2 ταινίες που θα προβληθούν για την έκθεση της Cindy Sherman

protothema.gr

The Life of Chuck: Η νέα ταινία του Μάικ Φλάναγκαν θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2025

protothema.gr

O χάρτης των επερχόμενων Όσκαρ: Εκτός Αμερικής τα μεγάλα φαβορί! – Οι 6+1 ταινίες που (φαίνεται να) έχουν καπαρώσει θέση

timesadmin

Όσκαρ 2024: Αυτοί θα πάρουν τα βραβεία – Τι θα κάνει ο Λάνθιμος, πού θα σταματήσει το Oppenheimer

timesadmin