moderna:-Ψαλιδίζει-τις-εκτιμήσεις-για-τις-πωλήσεις-του-2024-λόγω-ασθενούς-ζήτησης-εμβολίων-από-την-Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: Ψαλιδίζει τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2024 λόγω ασθενούς ζήτησης εμβολίων από την Ευρώπη

Στην επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το ύψος των πωλήσεων στη χρήση 2024 προχώρησε η Moderna, λόγω της μειωμένης ζήτησης εμβολίων κατά του κορονοϊού που αναμένει από την Ευρώπη.

Η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα κυμανθούν μεταξύ 3 και 3,5 δισ. δολαρίων, έναντι 4 δισ. δολαρίων που ανέμενε προηγουμένως, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του β’ τριμήνου.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε “βουτιά” έως και 14% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση.

Η μείωση των προβλέψεων αποτυπώνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Moderna στη μετά πανδημίας εποχή, ενόσω συνεχίζει να επενδύει σημαντικά κεφάλαια για την έρευνα και ανάπτυξη νέων σκευασμάτων με τη χρήση της τεχνολογίας mRNA, στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη των εμβολίων κατά του Covid-19.

Παρά τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, η Moderna, που ανακοίνωσε ζημιές για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, αναφέρει ότι δεν αναμένεται να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της μέχρι το 2026.

Για το β’ τρίμηνο της χρήσης, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε συνολικά έσοδα ύψους 241 εκατ. δολαρίων, τα οποία όμως, παρότι μειωμένα κατά σχεδόν 30% σε σύγκριση με πέρυσι, υπερέβησαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας πραγματοποιείται κατά το β’ εξάμηνο του έτους, όταν αυξάνεται η ζήτηση εμβολίων κατά του κορονοϊού εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Ο οικονομικός διευθυντής της Moderna, Τζέιμι Μοκ σημείωσε ότι τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν αυξημένα εν μέρει γιατί παραδίδονταν ακόμη παραγγελίες εμβολίων που είχαν γίνει το 2022. Πρόσθεσε δε, ότι οι πωλήσεις β’ τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, διότι ο αριθμός όσων εμβολιάζεται είναι μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν.

Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε ότι αναμένει πλέον “πολύ χαμηλές” πωλήσεις του εμβολίου της στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο αναβολής ορισμένων διεθνών παραγγελιών, οδήγησε στη μείωση των προβλέψεών της για το ύψος των εσόδων της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης. 

Related posts

Επίθεση στο Μόναχο: Γνωστός στις αυστριακές αλλά όχι στις γερμανικές αρχές ο δράστης

wp-needuser

M. Σαλβίνι: Οι διαμαρτυρίες των αγροτών με τα τρακτέρ ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση “να κάνει πίσω στην τρέλα”

timesadmin

Όλαφ Σολτς σε Μπ. Νετανιάχου: Απαραίτητο να αποφευχθεί μια περιφερειακή κλιμάκωση

James Rollner

Η Ιαπωνία κάλεσε το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

James Rollner

Λίβανος: “Βρέθηκε νεκρός ο Σουκρ”, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας

protothema.gr

Μπανγκλαντές: Η Κίνα χαιρετίζει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

protothema.gr