Ζαχαριάδης:-«Η-δουλειά-η-δική-μας-δεν-είναι-να-τρώμε-τα-μουστάκια-μας-μεταξύ-μας-–-Η-εσωστρέφεια-δεν-βοηθάει-ένα-κόμμα-να-ανασυγκροτηθεί»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: «Η δουλειά η δική μας δεν είναι να τρώμε τα μουστάκια μας μεταξύ μας – Η εσωστρέφεια δεν βοηθάει ένα κόμμα να ανασυγκροτηθεί»

Ζαχαριάδης: «Η δουλειά η δική μας δεν είναι να τρώμε τα μουστάκια μας μεταξύ μας – Η εσωστρέφεια δεν βοηθάει ένα κόμμα να ανασυγκροτηθεί»

Κώστας Ζαχαριάδης

Οι εξελίξεις που δρομολόγησε η αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς και μια ενδεχόμενη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Είναι σαφές ότι η εικόνα η οποία εκπέμπεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι καλή, προσωπικά δεν θέλω να δώσω μια συνέχεια σε αυτό γιατί ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα στις ευρωπαϊκές εκλογές. Ένα μήνυμα όπου χαμήλωσε θεαματικά τη ΝΔ, χαμήλωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο και αυτό λέει ότι πρέπει να ασχολείστε με τα μεγάλα ζητήματα του κόσμου και πρέπει να προσεγγίσετε διαφορετικά τα ζητήματα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Αυτή η εικόνα που εκπέμπεται κάθε τρεις και λίγο δεν κάνει καλό και εγώ δεν θέλω με οποιονδήποτε τρόπο να συμβάλω στην περαιτέρω απαξίωση και καμία φορά και στη γελοιοποίηση του κόμματός μου», σημείωσε σχετικά με τις αντιδράσεις που δρομολόγησε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Όσον αφορά το σχόλιο του κ. Πολάκη «ζακετούλα να πάρετε στο συνέδριο», τόνισε ότι «το σχόλιο αυτό δεν νομίζω ότι είναι για εμάς, μπορεί να φαίνεται ότι το λέει για εμάς, αλλά πιθανώς στο συνέδριο άλλοι να χρειαστούν ζακέτες, όμως όλη αυτή η εσωστρέφεια δεν βοηθάει ένα κόμμα να ανασυγκροτηθεί και να προχωρήσει και εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε».

«Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει πρέπει και στο εσωτερικό του να ενωθεί αλλά και να κάνει και ένα μεγάλο προσκλητήριο προς τα έξω. Να μπορέσει να συνεννοηθεί την επόμενη μέρα με άλλες πολιτικές δυνάμεις, με άλλες κοινωνικές δυνάμεις, με άλλες κινήσεις, για να ανασυγκροτηθεί ο ευρύτερος χώρος της παράταξης.

Οι άλλες δυνάμεις καταρχήν είναι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου χωρίς να μπούμε σε έναν αναλυτικό και εξαντλητικό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και είναι σωστές οι προτάσεις που γίνανε από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή τη σχέση και αυτή τη συμμαχία θα πρέπει να τη χτίσουμε βαθμηδόν και καθημερινά. Πρέπει να κάνουμε μικρά και στέρεα καθημερινά βήματα και βεβαίως είναι οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφέρεται για το πρόγραμμά μας και είναι και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία η οποία δεν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα κοινό σχήμα πριν από τις εκλογές ή θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή συνεργασία και θα δείξει μετά τις εκλογές τι μπορεί να γίνει, απάντησε πως «νομίζω ότι πρέπει να το δούμε πριν από τις εκλογές και νομίζω ότι προχωρώντας θα βλέπουμε τα επόμενα βήματα και εφόσον οι απόψεις, οι θέσεις και οι αναλύσεις είναι κοντινές, θα μπορούμε να κάνουμε και τα επόμενα βήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Προφανώς κανείς δεν βάζει ζήτημα αυτοτέλειας των πολιτικών σχηματισμών αλλά πέρα από τα επιμέρους κόμματα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τη χώρα και αυτή τη στιγμή η χώρα πηγαίνει σε ένα αδιέξοδο».

«Η δουλειά η δική μας δεν είναι να τρώμε τα μουστάκια μας μεταξύ μας, η δουλειά η δική μας είναι να απαντήσουμε στα προβλήματα του κόσμου, έτσι είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία, έτσι θα μας εμπιστευτούν οι πολίτες, διαφορετικά θα συνεχίζεται μια πορεία φθοράς και απαξίωσης», συνέχισε.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «εμείς θέλουμε όποιος και να εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μπορούμε να έχουμε πολιτική συζήτηση και πολιτική επικοινωνία. Νομίζω ότι μετά την εκλογή η νέα ή ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί σε αυτά τα ζητήματα, άρα εμείς από λόγους σεβασμού και δημοκρατικής τάξης καμία εμπλοκή δεν έχουμε ή δεν μπορούμε να έχουμε στο αν θα θέλαμε ή θα επιθυμούσαμε κάποιος να κερδίσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι όποιος και να κερδίσει την επόμενη μέρα να συνομιλούμε».

Related posts

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Διονύσης Μπεχράκης – Η ανακοίνωση της ΝΔ

timesadmin

Μητσοτάκης: Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο – ΦΩΤΟ

James Rollner

Βασίλης Κόκκαλης για Νίκο Παππά: «Υπερέβη τα όρια, ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τους αστυνομικούς»

wp-needuser

Σκέρτσος: Η λάθος συνταγή της αντιπολίτευσης και το λάθος παράδειγμα της Ισπανίας για τη μείωση του ΦΠΑ

timesadmin

Άμεση αποπομπή του Νίκου Παππά ζητούν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

protothema.gr

Παναγιωτόπουλος από το Βερολίνο: Να τηρηθεί το πνεύμα των συνθηκών Σένγκεν καθώς και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου

timesadmin