h-daihatsu-επιστρέφει-με-το-άγριο-rocky-crossfield
AYTOKINHTO

H Daihatsu επιστρέφει με το άγριο Rocky Crossfield

Το πρωτότυπο της Daihatsu έκανε ντεμπούτο σε σαλόνι αυτοκινήτου της Ασίας, όμως παρά την heavy duty εμφάνιση, δεν διαθέτει τετρακίνηση -και κάτι μας λέει ότι η βάση του είναι το Yaris Cross.

Top Gear TEAM

Daihatsu Rocky Crossfield

Σου έχει λείψει η Daihatsu; Η ιαπωνική εταιρεία που είχε στη γκάμα της ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα 4×4 της ελληνικής αγοράς, το Terios, μπορεί να έχει κουνήσει μαντήλι εδώ και αρκετά χρόνια από την Ευρώπη, όμως εξακολουθεί να παρουσιάζει κάποια αρκετά ενδιαφέροντα concept. Όπως το Rocky Crossfield που βλέπεις εδώ.

Η σχέση της Daihatsu με την Toyota είναι γνωστή και τα μοντέλα Daihatsu Rocky και Toyota Raize υπάρχουν στην αγορά από το 2019. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την Daihatsu να χρησιμοποιήσει το εν λόγω μοντέλο ως βάση για μια νέα και ενδιαφέρουσα ιδέα.

Daihatsu Rocky Crossfield

Το Daihatsu Rocky Crossfield έκανε το ντεμπούτο του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Gaikindo Indonesia 2024, με αρκετές αισθητικές τροποποιήσεις που τονίζουν τον off road χαρακτήρα του compact SUV. Εντάξει, το εκτός δρόμου μην το πάρεις τοις μετρητοίς, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τετρακίνηση, παρά τα όσα υποννοεί η εμφάνιση.

Γερή δόση πλαστικών προστατευτικών

Το πρωτότυπο ακολουθεί την ίδια συνταγή με το Toyota RAV4 Adventure Off-Road Package II, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άβαφους πλαστικούς προφυλακτήρες. Αυτοί συνδυάζονται με ένα επίσης μαύρο πλαστικό κάλυμμα της μάσκας, μαύρα πλαστικά στους θόλους των τροχών και αυτοκόλλητα “Rocky Crossfield” στα πλαϊνά.

Ενώ το Rocky παραγωγής διατίθεται με προβολείς LED, η Daihatsu επέλεξε τις μονάδες αλογόνου για το πρωτότυπο Crossfield, μια στοχευμένη επιλογή που έρχεται σε συνδυασμό με τα κίτρινα φώτα ομίχλης. Οι ζάντες είναι 16 ιντσών με ελαστικά παντός εδάφους της Dunlop, αν και ένα σετ ατσάλινων ίσως να ταίριαζε καλύτερα με την συνολική εικόνα του αυτοκινήτου.

Το Rocky Crossfield είναι βαμμένο σε χρώμα Sand Beige Metallic, και δείχνει να αγαπά ιδιαίτερα τις δραστηριότητες στην παραλία. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τη σχάρα οροφής που μπορεί να μεταφέρει σανίδες του σερφ, σκηνή, αναδιπλούμενη τέντα και μπάρα LED. Στο εσωτερικό, βρίσκουμε ένα σύστημα infotainment 9 ιντσών και λεπτομέρειες σε χρώμα Dark Grey Metally.

Daihatsu Rocky Crossfield

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος κινητήρας 1.2 λίτρων που παράγει την μάλλον ταπεινή ισχύ των 86 ίππων και 105 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η Daihatsu δεν επέλεξε τον πιο ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.0 λίτρου, ο οποίος θα ήταν μια σαφώς πιο κατάλληλη επιλογή.

Τέλος, να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε μια έκδοση Crossfield του Daihatsu Rocky, μετά την αρχική ιδέα να έρχεται από το 2022 και το Tokyo Auto Salon. Εκείνο το πρωτότυπο διέθετε υβριδικό σύστημα κίνησης, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, προβολείς LED, λασπωτήρες, ελαστικά παντός εδάφους Toyo, κιτ ανύψωσης ανάρτησης και σχάρα οροφής.

Related posts

Έκθεση αυτοκινήτου Γενεύης: Τα αυτοκίνητα που θα δούμε

timesadmin

Οδηγός ΚΤΕΛ έστριβε τσιγάρο και κοιτούσε το κινητό ενώ οδηγούσε (Video)

James Rollner

Teaser της Alpine για το νέο μοντέλο A390_β

wp-needuser

Δείτε το κινεζικό MPV που θέλει να ανταγωνιστεί τη Rolls-Royce (video)

timesadmin

Πόσο πουλήθηκε σε δημοορασία αυτό το Tesla Cybertruck στην έκδοση “Cyberbeast”

timesadmin

Οι αναγνώστες απάντησαν τι θέλουν να αλλάξει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin