Η-nio-“αυγατίζει”-τους-σταθμούς-ανταλλαγής-μπαταρίας-ev-στην-Ευρώπη
AYTOKINHTO

Η Nio “αυγατίζει” τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταρίας EV στην Ευρώπη

Το σύστημα ανταλλαγής μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει αναπτύξει η Nio για τα αυτοκίνητά της μετράει ήδη αρκετούς σταθμού στην Ευρώπη. Ας δούμε που βρίσκονται.

Top Gear TEAM

Nio σταθμοί αλλαγής μπαταρίας

Τους 50 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Ευρώπη, με περισσότερους από τους μισούς να βρίσκονται στη Γερμανία και τη Νορβηγία, έχει φτάσει η Nio που είναι η μοναδική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχει στηρίξει τη λειτουργία της σε τέτοιο βαθμό στο συγκεκριμένο σύστημα. 

Nio σταθμοί αλλαγής μπαταρίας

Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων πρόσθεσε δύο νέους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στη Νορβηγία στις 15 Ιουλίου. Έτσι στις 15 Ιουλίου, η Nio διέθετε 15 σταθμούς αλλαγής μπαταριών στη Νορβηγία και 17 στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας CnEVPost

On July 15th, the 50th Power Swap Station in Europe officially opens in Norway. This latest Power Swap Station, located in Oslo, is a significant landmark in our commitment to developing a European infrastructure that supports smooth travel for every NIO user.

Since opening the… pic.twitter.com/Q4N0GZL4Ej

— NIO (@NIOGlobal) July 16, 2024

“Από το άνοιγμα του πρώτου Power Swap Station στο Lier της Νορβηγίας το 2022, οι χρήστες της Nio έχουν αγκαλιάσει την ταχύτητα και την ευκολία της ανταλλαγής μπαταριών”, έγραψε η Nio στο X (πρώην Twitter). Οι χρήστες της Nio στην Ευρώπη έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 63.000 ανταλλαγές μπαταριών και η Nio έχει παράσχει περίπου 3 εκατομμύρια kWh ενέργειας μέσω των αλλαγών αυτών, σύμφωνα με την εταιρεία. 

Nio σταθμοί αλλαγής μπαταρίας

“Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σχεδιάζονται περισσότεροι σταθμοί ανταλλαγής ρεύματος NIO, καθώς δημιουργούμε ένα εκτεταμένο δίκτυο στη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ολλανδία για να βοηθήσουμε να προχωρήσετε πιο μακριά με το NIO σας με ευκολία”, δήλωσε η Nio. 

Nio σταθμοί αλλαγής μπαταρίας

Η Nio έχει επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό της κατασκευής σταθμών αλλαγής μπαταριών στην Ευρώπη πρόσφατα, προσθέτοντας επτά αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία πρόσθεσε έναν σταθμό στην Ευρώπη τον Απρίλιο αλλά κανέναν τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που οι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Nio, αντιμετωπίζουν υψηλότερους δασμούς στην Ευρώπη. 

Nio σταθμοί αλλαγής μπαταρίας

Στις 4 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει προσωρινούς αντισταθμιστικούς δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εισάγονται από την Κίνα με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται για τους μόνιμους δασμούς που θα ισχύουν για μια πενταετία. Η Nio αντιμετωπίζει έναν μέσο δασμό 20,8%, επιπλέον του αρχικού συντελεστή 10%. 

Αν και υπάρχουν πάντα φόβοι σχετικά με την αύξηση που θα επιφέρουν οι δασμοί στις τιμές των εταιρειών, η Nio δήλωσε ότι διατηρεί την τιμολόγηση των σημερινών μοντέλων της στις ευρωπαϊκές αγορές της, στα επίπεδα που ήταν αυτές πριν από την απόφαση της ΕΕ. Επεσήμανε ωστόσο πως μελλοντικά δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυξήσεις σε μεταγενέστερο στάδιο ως αποτέλεσμα της επιβολής αυτών των δασμών.

Related posts

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και στο αυτοκίνητο: Πώς θα είναι πιο ασφαλή

timesadmin

Αυτό είναι το πρώτο σε πωλήσεις SUV στην Ελλάδα

protothema.gr

Video: To Tesla Cybertruck στόχος ακτιβιστών στη Γερμανία

wp-needuser

Δοκιμή Volvo C40 Recharge Twin: Τι άλλαξε στο εκρηκτικό SUV

timesadmin

Αποκαλύφθηκε η νέα υπερδύναμη για την F1 και το motorsport

timesadmin

Δοκιμή Subaru Crosstrek 2.0i e-BOXER: Ένα διακριτικό αγριοκάτσικο

timesadmin