Δείτε-πώς-αλλάζει-την-Πελοπόννησο-ο-νέος-δρόμος-Πατρών-Πύργου-(video)
AYTOKINHTO

Δείτε πώς αλλάζει την Πελοπόννησο ο νέος δρόμος Πατρών-Πύργου (video)

Η εικόνα της Πελοποννήσου -στο βόρειο τμήμα της- εκσυγχρονίζεται περισσότερο από ποτέ, χάρη στον νέο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται. Σε τι φάση είναι η κατασκευή και πότε θα παραδοθεί.

Top Gear TEAM

Η Ολυμπία Οδός υποδέχτηκε σήμερα τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Νίκο Ταχιάο, και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Λειτουργίας του Ρίου. Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών της Πατρών- Πύργου, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κατασκευαστών (AVAX, ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ).

Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Με τη σειρά τους τα στελέχη του Υπουργείου επιβεβαίωσαν πως η πορεία των έργων είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και αυτό σημαίνει πως ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, εντός του 2025 θα είναι ένας ασφαλής και αυτοκινητόδρομος

Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει το 50%  και ήδη τα πρώτα 24 χλμ. (29% του νέου αυτοκινητόδρομου) είναι ασφαλτοστρωμένα στις περιοχές της Αμαλιάδας, του Πύργου, της Κάτω Αχαϊας και του Μιντιλογλίου.

Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε το νέο βίντεο προόδου κατασκευής στις τρεις κατασκευαστικές ζώνες που έχουν αναπτυχθεί από το Μιντιλόγλι έως τον Πύργο. Σήμερα εργάζονται στην κατασκευή της Πατρών – Πύργου 1000 άτομα, ενώ η έμμεση απασχόληση έχει υπολογιστεί σε επιπλέον 2,000 θέσεις εργασίας σε όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός και  εντυπωσιάζουν είναι οι 8 κόμβοι, οι 64 συνολικά άνω και  κάτω διαβάσεις και οι 15 γέφυρες. Κατά τα άλλα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου θα έχει μήκος 74,8 χλμ.. Θα αποτελείται από δύο 2 λωρίδες και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ανά κατεύθυνση, με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Θα διαθέτει 4 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και 2 Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, καθώς και τεχνική Βάση με εφεδρικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (που περιλαμβάνει και εγκατάσταση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων). 

Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

“Σήμερα είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου, ενός εμβληματικού έργου για τη χώρα, αλλά και πολύπαθου, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ. Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως.

Ολυμπία Οδός Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Άρα, είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε στην κοινωνία έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Related posts

Έρευνα: Οι ιδιοκτήτες Mazda MX-5 δεν αντέχουν το μπες-βγες

timesadmin

Η εφαρμογή smartphone που κάνει το Toyota GR Yaris ακόμα πιο γρήγορο

wp-needuser

Video: Δες τη διαδικασία ανακύκλωσης μια μπαταρίας EV

timesadmin

Αυτοκίνητο: Τα 5 βασικά έξοδα που το συνοδεύουν

James Rollner

Όταν η Range Rover κατέκτησε τη Μύκονο

timesadmin

Επετειακό Toyota GR Yaris με την κλασική εμφάνιση που του αξίζει

wp-needuser