Τεχνικά-προβλήματα-“παγώνουν”-τη-λειτουργία-αεροπορικών,-τραπεζών-και-εταιρειών-παγκοσμίως-–-Προβλήματα-και-στο-lse
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχνικά προβλήματα “παγώνουν” τη λειτουργία αεροπορικών, τραπεζών και εταιρειών παγκοσμίως – Προβλήματα και στο LSE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:46

Μια σειρά τεχνικών προβλημάτων έχει οδηγήσει στη διακοπή λειτουργίας αρκετών αεροπορικών εταιρειών, τραπεζών και επιχειρήσεων παγκοσμίως, καθώς και υπηρεσιών του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Οι πρώτες δυσλειτουργίες καταγράφηκαν στις ΗΠΑ αργά την Πέμπτη, λόγω προβλημάτων με υπηρεσίες της Microsoft, όπως τα λογισμικά Azure και 365. Η Frontier Airlines, μονάδα της Frontier Group Holdings Inc., αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις για περισσότερες από δύο ώρες, αποδίδοντας το πρόβλημα στις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft. Η αεροπορική εταιρεία ήρε την αναστολή των πτήσεων στις 23:00 ώρα Νέας Υόρκης.

Ο Όμιλος LSE, ο οποίος διαχειρίζεται το χρηματιστήριο του Λονδίνου, δήλωσε επίσης ότι αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο που εμποδίζει τη δημοσίευση ειδήσεων. Στην Ασία, οι χρήστες από την Ιαπωνία άρχισαν να αναφέρουν το απόγευμα προβλήματα με τη λειτουργία υπηρεσιών της Microsoft, όπως η διαδικτυακή σουίτα λογισμικού γραφείου Microsoft 365. 

Οι αεροπορικές εταιρείες στα αεροδρόμια της Βομβάης και του Χονγκ Κονγκ επανήλθαν στον χειροκίνητο έλεγχο επιβατών.

Τα προβλήματα φαίνεται να σχετίζονται με τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, το τηλεφωνικό κέντρο της οποίας μεταδίδει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα όπου αναφέρει ότι “έχει λάβει αναφορές για σφάλματα στο λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft που σχετίζονται με τον αισθητήρα Falcon”.

Τα τελευταία προβλήματα εμφανίστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι είχε επιλύσει το πρόβλημα με τη διακοπή των υπηρεσιών cloud Azure. Οι ιστότοποι παρακολούθησης της λειτουργίας των υπηρεσιών της εταιρείας έδειχναν νωρίτερα ότι τα συστήματα Azure και Microsoft 365 αντιμετώπιζαν προβλήματα για πολλές ώρες.

Εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού δήλωσε ότι η Microsoft εξετάζει τις αναφορές για διακοπές λειτουργίας και προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, σε εντολή προσωρινής αναστολής πτήσεων προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής αρκετές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines, Delta Airlines και United Airlines, επικαλούμενες προβλήματα επικοινωνίες, πριν περάσει καλά καλά περάσει μια ώρα από τη στιγμή που η Microsoft ανακοινώσει ότι επιλύθηκε το πρόβλημα διακοπής των υπηρεσιών της cloud που επηρέασε αρκετούς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους το βράδυ της Πέμπτη.

Δεν είναι όμως σαφές εάν οι εντολές αναστολής πτήσεων σχετίζεται με την προηγούμενη διακοπή των υπηρεσιών cloud της Microsoft. 

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και σε ορισμένες πτήσεις στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται προσωρινά οι πτήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ ο ισπανικός διαχειριστής αεροδρομίων Aena ανακοίνωσε ότι ένα “συμβάν” έχει δημιουργήσει προβλήματα στο σύστημα υπολογιστών όλων των ισπανικών αεροδρομίων και μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις πτήσεων. 

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News έχει “πέσει”, όπως έκανε γνωστό μέσω της πλατφόρμας Χ o εκτελεστικός πρόεδρός του, David Rhodes.

Προβλήματα έχουν αναφέρει επίσης μια τουρκική αεροπορική εταιρεία και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και τράπεζες. 

Related posts

Οι εκκλησιαστικές τράπεζες κινούν δισεκατομμύρια

wp-needuser

ΗΠΑ: Βουτιά άνω του 5% στα στεγαστικά δάνεια την τελευταία εβδομάδα

protothema.gr

Στη Φλόριντα στις 8 Μαρτίου ο Ορμπάν για συνάντηση με Τραμπ – “Θα φέρει ειρήνη στην Ουκρανία”

timesadmin

Τουρκία: Συνελήφθη λόγω κριτικής στον πρόεδρο

timesadmin

Ισραήλ: Αξιωματούχος της Χαμάς επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ για τον θάνατο των ομήρων

protothema.gr

Νέα εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ μετά το διπλωματικό αδιέξοδο στη Λωρίδα της Γάζας

timesadmin