Πώς-εξηγείται-η-πρωτιά-του-tesla-cybertruck-στις-πωλήσεις-Μαΐου
AYTOKINHTO

Πώς εξηγείται η πρωτιά του Tesla Cybertruck στις πωλήσεις Μαΐου

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, η κατηγορία των pickup είναι από τις πιο δημοφιλείς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό σημαίνει πως η κατάκτηση της πρωτιάς στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο πρακτικά όσο και σε επίπεδο εικόνας.

Εκεί λοιπόν, το Cybertruck της Tesla ξεπέρασε το Ford F-150 Lightning ως το ηλεκτρικό pickup με τις περισσότερες πωλήσεις τον Μάιο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία ταξινομήσεων στις ΗΠΑ.

F-150 Lightning

Τα νούμερα του Cybertruck ήταν αρκετά για να το εκτοξεύσουν στην πέμπτη θέση μεταξύ όλων των ηλεκτρικών οχημάτων τον συγκεκριμένο μήνα, σύμφωνα με την S&P Global Mobility. Το F-150 Lightning από την πλευρά του, βρέθηκε στο Νο 10 μεταξύ του συνόλου των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Cybertruck, που ξεκινά από λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ, είχε 3.907 ταξινομήσεις τον Μάιο, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της S&P Global Mobility. Το ηλεκτρικό pickup ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία στις 30 Νοεμβρίου 2023, με τις εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής Foundation Series.

Εντυπωσιακή επίδοση για τόσο ασυνήθιστο όχημα

“Είναι εκπληκτικό επειδή το Cybertruck είναι ένα τόσο μοναδικό, ασυνήθιστο όχημα, πραγματικά όσο πιο μακριά από το mainstream μπορεί να φτάσει κανείς”, δήλωσε ο Tom Libby, αναπληρωτής διευθυντής ανάλυσης βιομηχανίας στην S&P Global Mobility. “Από την άλλη πλευρά, δεν με εκπλήσσει επειδή η επιτυχία του Elon Musk, βασίζεται σε προϊόντα όπως αυτό”.

Το ηλεκτρικό pickup της Ford, το οποίο λανσαρίστηκε την άνοιξη του 2022, είχε 2.353 ταξινομήσεις τον Μάιο. Το pickup Rivian R1T, το οποίο λανσαρίστηκε στα τέλη του 2021, βρέθηκε στην τρίτη θέση, με 1.237 ταξινομήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Rivian R1T
Rivian R1T

Το F-150 Lightning ξεκινάει λίγο πάνω από τα 55.000 ευρώ, ενώ το R1T ξεκινά από τα 70.000 ευρώ. Η Tesla από την πλευρά της, εντείνει τις προσπάθειές της για αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Όστιν του Τέξας, δήλωσε ο Elon Musk τον Ιούνιο, προσθέτοντας ότι η παραγωγή είχε φτάσει τις 1.300 μονάδες σε εβδομαδιαία βάση.

Ο Musk δήλωσε επίσης ότι μια χαμηλού κόστους έκδοση του Cybertruck θα κυκλοφορήσει φέτος, ενώ θυμίζουμε πως στα τέλη του περασμένου χρόνου είχε κάνει λόγο για περισσότερες από 1 εκατομμύριο κρατήσεις για το Cybertruck.

Μια διαφορετική ερμηνεία

Σε επίπεδο 5μηνου πάντως, το Cybertruck, εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το F-150 Lighting, έχοντας 7.879 ταξινομήσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, ενώ το Lightning είχε 13.443 και το R1T 3.881, όπως ανακοίνωσε η S&P Global Mobility.

Σε μια διαφορετική ανάγνωση, η άνοδος στις ταξινομήσεις του Cybertruck είναι πιθανό να οφείλεται στον μεγάλο αριθμό ανεκτέλεστων παραγγελιών, κάτι που αν ισχύει, θα καταστήσει βραχυπρόθεσμη την άνοδό του. Ο Libby δήλωσε ότι κατά τα άλλα το Cybertruck βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά επειδή είναι τόσο διαφορετικό από τα ανταγωνιστικά pickup, ανεξαρτήτως του τύπου καυσίμου.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Skoda Elroq: Παρουσιάστηκε το νέο ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 550 χιλιομέτρα (εικόνες)

James Rollner

Σχεδιαστές τριών εταιριών δημιούργησαν μαζί το Aegis Coupe, το ιδανικό σπορ αυτοκίνητο

timesadmin

Πόσο επιβαρύνει η Tesla το περιβάλλον-τι αναφέρει επίσημη έκθεση

James Rollner

F1 GP Καναδά: 60η νίκη για τον Max Verstappen

timesadmin

Αποκάλυψη για το Nissan Z Nismo αλλά χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο

timesadmin

Στην Ελλάδα το νέο Toyota Land Cruiser-πόσο κοστίζει

protothema.gr