hsbc:-Νέος-ceo-αναλαμβάνει-από-τον-Σεπτέμβριο-ο-georges-elhedery
ΚΟΣΜΟΣ

HSBC: Νέος CEO αναλαμβάνει από τον Σεπτέμβριο ο Georges Elhedery

Η HSBC ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διόρισε τον Georges Elhedery ως διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, με ανάληψη των νέων του καθηκόντων από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Elhedery, ο οποίος είναι σήμερα οικονομικός διευθυντής, θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής Noel Quinn.

Στα τέλη Απριλίου, η HSBC ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι ο Quinn θα αποχωρούσε μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στο τιμόνι του ομίλου.

Ο διορισμός του Elhedery ως CEO έρχεται λιγότερο από δύο χρόνια μετά την προαγωγή του σε οικονομικό διευθυντή τον Ιανουάριο του 2023. Θα συνεχίσει να υπηρετεί ως οικονομικός διευθυντής του ομίλου κατά τη μεταβατική περίοδο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

“Με τιμά βαθιά η εμπιστοσύνη που μου δόθηκε για να οδηγήσω αυτό το σπουδαίο ίδρυμα στο μέλλον. Δουλεύοντας μαζί με την ταλαντούχα ομάδα μας, ανυπομονώ να προσφέρουμε εξαιρετική αξία στους πελάτες και τους επενδυτές μας, οδηγώντας ισχυρές επιδόσεις σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης”, δήλωσε ο Elhedery.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου HSBC, Mark Tucker, χαρακτήρισε τον Elhedery “εξαιρετικό ηγέτη και τραπεζίτη που νοιάζεται με πάθος για την Τράπεζα, τους πελάτες μας και τους ανθρώπους μας”.

Ο Elhedery έχει εργαστεί σε πολλές περιοχές κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σε Ασία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Η τράπεζα ανέφερε ότι “έχει επιδείξει τη στρατηγική του διορατικότητα και όραμα και τις βαθιές διεθνείς προοπτικές του”, προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο τον θεωρεί “εξαιρετικό υποψήφιο”.

Η τράπεζα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τον διάδοχο του Elhedery ως CFO.

Ο Quinn θα συνεργαστεί στενά με την Elhedery για να διασφαλίσει την “ομαλή και συντεταγμένη παράδοση των ευθυνών”, ανέφερε η HSBC. Ο Quinn θα παραμείνει διαθέσιμος στην εταιρεία ενώ βρίσκεται σε άδεια έως ότου λήξει η 12μηνη περίοδος προειδοποίησής του, στις 30 Απριλίου 2025.

Ο Quinn οδήγησε την τράπεζα μέσα σε μια περίοδο προκλήσεων όπως η πανδημία της Covid-19 και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Δύσης. Εργάζεται στην τράπεζα για 37 χρόνια και διορίστηκε ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος το 2019.

Τον Απρίλιο είχε δηλώσει: “Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για μένα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής. Σκοπεύω να ακολουθήσω μια καριέρα χαρτοφυλακίου στο μέλλον”.

Related posts

SEA Europe: Τα “πράσινα” πλοία του αύριο πρέπει να είναι ευρωπαϊκά

James Rollner

Πρακτικά Fed: Στάση αναμονής για μείωση των επιτοκίων παρά την επιβράδυνση του πληθωρισμού

James Rollner

Τα φωτοβολταϊκά της οργής: Καυγάς της Χιλής και της Αργεντινής για τα σύνορα

protothema.gr

Η Apple εκθρόνισε τη Microsoft και ανέκτησε τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο

wp-needuser

Σε ετοιμότητα η ΕΚΤ για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

wp-needuser

Αίγυπτος: Το Ισραήλ αποφεύγει τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

protothema.gr