netflix:-Αυτή-είναι-η-νέα-υπερφυσική-σειρά-επιστημονικής-φαντασίας-που-σαρώνει-σε-όλον-τον-κόσμο-–-Έχει-100%-στο-rotten-tomatoes
LIFESTYLE

Netflix: Αυτή είναι η νέα υπερφυσική σειρά επιστημονικής φαντασίας που σαρώνει σε όλον τον κόσμο – Έχει 100% στο Rotten Tomatoes

Το Top 10 των σειρών του Netflix παρέμεινε κάπως ίδιο τις τελευταίες εβδομάδες, με το Maestro και το Bridgerton να κυριαρχούν. Το “Sweet Tooth” και το “Eric” ήταν επίσης στις πρώτες θέσεις, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει με την πρόσφατη προσθήκη μιας υπερφυσικής σειράς με επιστημονικής φαντασίας .

Πρόκειται για το «Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ» (Joko Anwar’s Nightmares and Daydreams), το οποίο έχει ήδη μπει στο Top 10 του Netflix σε πολλές χώρες και και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατακτήσει την κορυφή ανέβει σε υψηλότερη θέση.

Κάθε επεισόδιο της σειράς προσφέρει μια αυτόνομη ιστορία, εξερευνώντας θέματα που προκαλούν προβληματισμό και τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και του υπερφυσικού. Από ανατροπές που τρελαίνουν το μυαλό μέχρι απλούς συνηθισμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παράξενα περιστατικά, η σειρά έχει θέσει νέα πρότυπα για την ανθολογική αφήγηση.

Μάλιστα πολλοί αναφέρουν ότι το «Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ» είναι το μωρό που προέκυψε από την ένωση του «Stranger Things» και με το «Squid Game».

Σαφώς, η επιτυχία της σε μία από τις καλύτερες πλατφόρμες streaming αναδεικνύει την αυξανόμενη όρεξη για παράξενο περιεχόμενο και περιεχόμενο που συνδυάζει είδη. Αλλά με τι ακριβώς ασχολείται το «Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ»; Ας εντρυφήσουμε στην πλοκή και στο τι λένε οι κριτικοί για αυτή την νέα επιτυχία του Netflix.

Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ

Το «Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ» είναι μια ανθολογική σειρά που δημιουργήθηκε από τον αναγνωρισμένο Ινδονήσιο σκηνοθέτη Joko Anwar. Η σειρά εξερευνά τον υπερφυσικό και ψυχολογικό τρόμο, παρουσιάζοντας μια συλλογή από αυτόνομα επεισόδια που περιέχουν διάφορα ανατριχιαστικά και ανησυχητικά θέματα.

Η επίσημη σύνοψη έχει ως εξής: «Καθημερινοί άνθρωποι μπλέκονται σε απόκοσμα προβλήματα στην υπερφυσική σειρά “Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ”. Η ανθολογία ακολουθεί χαρακτήρες που παίρνουν δραστικά μέτρα για να σώσουν χρήματα, τις οικογένειές τους ή τον εαυτό τους – αλλά αντ’ αυτού τους υποδέχονται ανείπωτοι κίνδυνοι από άλλα βασίλεια».

Ο Anwar, γνωστός για το ιδιαίτερο στυλ του και τη μαεστρία του στον τρόμο, συνθέτει ιστορίες που είναι ταυτόχρονα στοιχειωτικές και παράξενες. Η σειρά εξετάζει τους φόβους και τις ανησυχίες που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Αυτή η μορφή ανθολογίας επιτρέπει σε κάθε επεισόδιο να παρουσιάζει διαφορετικούς χαρακτήρες, σκηνικά και πλοκές, ώστε οι θεατές να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση.

Τι λένε οι κριτικοί για την σειρά

Το εντυπωσιακό με το «Εφιάλτες της Νύχτας, Όνειρα της Μέρας του Τζόκο Άνουαρ» είναι ότι έχει ήδη άριστη βαθμολογία 100% στο Rotten Tomatoes.

«Σίγουρα είναι μια επιτυχία. Όλες οι ιστορίες είναι απίστευτα σχετικές, και αφού έχουν οπτικοποιηθεί τόσο φιλόδοξα, δεν μπορώ παρά να τις χειροκροτήσω» αναφέρει ο Pramit Chatterjee από την Digital Mafia Talkies.

«Πλέκοντας στοιχεία τρόμου και επιστημονικής φαντασίας με πιο γειωμένες ιστορίες για το βεβαρημένο παρελθόν της Ινδονησίας και τις διαρκείς οικονομικές ανισότητες, αυτό που προκύπτει είναι σημαντικά περισσότερο από το άθροισμα των μερών του» δήλωσε ο οJames Marsh της South China Morning Post.

Ο Jonathon Wilson από το Ready Steady Cut τόνισε: «Στους οπαδούς του είδους προσφέρεται εδώ ένα “πλούσιο συμπόσιο. Τσιμπήστε”».

Ενώ οι κριτικές είναι θετικές, ορισμένες μοιράζονται μερικά αδύναμα σημεία. Ο Paul Lê του Bloody Disgusting σχολίασε την ίδια τη μορφή της ανθολογίας: «Από μόνο του όμως, δεν είναι κάθε επεισόδιο τόσο επιτυχημένο όσο το επόμενο – κανόνας για όλες τις ανθολογίες – αλλά όλα μαζί συνθέτουν κομμάτια ενός πανίσχυρου ταξιδιού στον χώρο του μυαλού του πιο καινοτόμου κινηματογραφιστή της Ινδονησίας».

Πηγή: FOXreport.gr

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με έναν άνδρα πάνω σε ένα μηχανάκι σε 17 δευτερόλεπτα;

Οι χάκερ χρησιμοποιούν emojis για να επιταχύνουν τις κυβερνοεπιθέσεις τους – Πώς να μείνετε ασφαλείς

Related posts

Survivor 2024 – Νίκος Γκάνος: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρησή του

timesadmin

Παγιδευμένοι: Το παιχνίδι του Δημήτρη και της Άννας τώρα αρχίζει

timesadmin

Πέθανε ο πρίγκιπας Φερνάντο στα 49 του – Bαρύ πένθος για την Ελληνίδα δημοσιογράφο σύζυγό του

timesadmin

Μαρία Κορινθίου: Περνά τον Αύγουστο στην Κρήτη και ποζάρει στον φακό

timesadmin

Μίλι Μπόμπι Μπράουν: Παντρεύτηκε κρυφά με τον γιο του Τζον Μπον Τζόβι

timesadmin

Κωνσταντίνος Αργυρός: Η στιγμή που ξεσπάει σε κλάματα στη συναυλία του στο Royal Albert Hall – Δείτε βίντεο

timesadmin