ΠΑΣΟΚ:-«Μπρα-ντε-φερ»-στην-Χαριλάου-Τρικούπη-–-Η-ώρα-του-απολογισμού-στην-κοινή-συνεδρίαση-εν-μέσω-«κύματος»-αμφισβήτησης-του-Ανδρουλάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Μπρα-ντε-φερ» στην Χαριλάου Τρικούπη – Η ώρα του απολογισμού στην κοινή συνεδρίαση εν μέσω «κύματος» αμφισβήτησης του Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: «Μπρα-ντε-φερ» στην Χαριλάου Τρικούπη – Η ώρα του απολογισμού στην κοινή συνεδρίαση εν μέσω «κύματος» αμφισβήτησης του Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών εν μέσω του «κύματος» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη από πολλά στελέχη του κόμματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία αναμένεται πολύωρη, θα «ξεδιπλωθεί» το σκληρό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα σε όσους προκρίνουν επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών και σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί εξαρχής για το 2025.

Αυτό που αναμένεται είναι να σκιαγραφηθεί το στίγμα της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αλλά χωρίς να ληφθούν αποφάσεις σήμερα για το πώς θα πορευτεί το κόμμα από εδώ και στο εξής. Οι όποιες αποφάσεις εκτιμάται ότι θα μετατεθούν για το τέλος του μήνα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην Χαριλάου Τρικούπη, η σημερινή συνεδρίαση «χρωματίζεται» από το κλίμα έντασης και τις αντεγκλήσεις μεταξύ «πράσινων» στελεχών. Οι αντιδράσεις κατέστησαν σφοδρότερες μετά και την προειδοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι όσοι συντηρούν κλίμα τοξικότητας μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων, θα οδηγηθούν εκτός κόμματος.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που είπε: «Οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν. Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη; Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Δούκας έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία ένωσε δυνάμεις και κέρδισε τη Νέα Δημοκρατία».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετέχουν 63 κορυφαία στελέχη: σχεδόν το σύνολο των προσώπων που έχουν θέσει ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Απόστολος Πάνας.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του Μανώλη Χριστοδουλάκη, του Μιχάλη Κατρίνη και σειράς άλλων στελεχών που δεν έχουν διατυπώσει ευθέως θέση υπέρ των εκλογών για εκλογή προέδρου, όμως φέρονται σε ετοιμότητα να υποστηρίξουν μια τέτοια εξέλιξη.

Παρών θα είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που χθες επέλεξε να παραβρεθεί στην συνάντηση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Stefan Löfven.

Γιώργος Παπανδρέου

Κώστας Σκανδαλίδης

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια της επόμενης μέρας και τις πιθανές υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων φέρεται να συγκαταλέγεται και ο εν ενεργεία δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κατηγορηματικός:

«Επειδή χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν πάρα πολύ εύκολα. Όποιος λοιπόν έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά. Πρώτα θα βάλουμε την πολιτική και μετά τα πρόσωπα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» έχει ουσιαστικά δηλώσει «παρών» σε τυχόν εσωκομματικές εξελίξεις ενώ  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και μια ενδεχόμενη νέα παρέμβαση, ο οποίος σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη, «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050».

Related posts

Τσίπρας – Ζάεφ: Διοργανώνουν διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη τον Ιούνιο στην Αθήνα

James Rollner

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

protothema.gr

Μητσοτάκης στο NATO Public Forum: Εφικτός o «σιδερένιος θόλος» της ΕΕ

protothema.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο θλίψη προκαλούν οι πανηγυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα»

protothema.gr

Σπίρτζης: Γίνονται θεσμικά «τέρατα» από την κυβέρνηση και εμείς ασχολούμαστε με τον Πολάκη

wp-needuser

Κασσελάκης: Η απάντησή του για το βίντεο στο οποίο φέρεται να σκουπίζει τα χέρια του ύστερα από χειραψία με εργαζόμενη

wp-needuser