Κασσελάκης:-Δεν-υπάρχει-σενάριο-να-αποχωρήσω-για-να-έρθει-ένας-από-μηχανής-θεός-–-Τι-είπε-για-την-σύγκλιση-των-προοδευτικών-δυνάμεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν υπάρχει σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός – Τι είπε για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

Στη σύγκλιση των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, καθώς και στην επόμενη μέρα στον χώρο της κεντροαριστεράς αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε τα «πυρά» του και στην «αντικοινωνική» πολιτική της κυβέρνησης.

«Εμείς είμαστε υπερήφανες και υπερήφανοι για το κόμμα μας και την πορεία του ωστόσο αυτό δεν μας οδηγεί ούτε στον υποκειμενισμό ούτε στον ηγεμονισμό. Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».

«Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η σωστή πλευρά της ιστορίας, αγαπητοί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ και όλων των προοδευτικών κομμάτων, αναζητά το σπίτι της. Αυτό το σπίτι πρέπει να χτίσουμε το φθινόπωρο που έρχεται».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα λέγοντας ότι αποτελούν «πεδίο δράσης για να δείξει κάθε κόμμα
τις προθέσεις του για ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην πράξη».

Συγκεκριμένα ανέφερε: « Η κοινοβουλευτική μας ομάδα τους προηγούμενους μήνες κατέθεσε προτάσεις νόμου για τα δύο μεγάλα προβλήματα που ήταν η ακρίβεια και το φορολογικό. Και αυτές οι κοστολογημένες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προτάσεις νόμου που θα μπορούσαν να έχουν ενώσει στην πράξη όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, δεν έγιναν συζήτηση. Επειδή η κυβέρνηση, κάνοντας κατάχρηση της κοινοβουλευτικής της πλειοψηφίας, όχι μόνο εμπόδισε αυτές τις προτάσεις νόμου να συζητηθούν, αλλά και συγκάλυψε με τον ίδιο τρόπο όλα τα θέματα που έχουμε ανοίξει στο κοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου, για τις παρακολουθήσεις και για το έγκλημα των Τεμπών. Ιδού λοιπόν πεδίο δράσης για να δείξει κάθε κόμμα τις προθέσεις του για ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων στην πράξη».

«Ας βάλουμε όλα τα προοδευτικά κόμματα προτεραιότητα να στηρίξουμε και να απαιτήσουμε να έρθουν για συζήτηση αυτές οι προτάσεις νόμου και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι εδώ για να στηρίξει χωρίς αστερίσκους με την θετική της συμβολή και δικές τους προτάσεις νόμου που θα πολεμούν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης, κυνικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αυτή η συμπόρευση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028.

«Για να δώσουμε δύναμη στην δημοκρατική παράταξη πρέπει να είμαστε νικητές σε κάθε κάλπη που ανοίγει την επόμενη τριετία, μέσα στην οποία θα έχουμε θεμελιώσει και την μεγάλη δημοκρατική νίκη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028. Και αναλαμβάνω την ευθύνη ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ηγηθούμε αυτών των δημοκρατικών τομών», τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε σε πανστρατιά όλων των στελεχών του προοδευτικού χώρου, υπογραμμίζοντας ότι: «Στην προσπάθεια αυτή έχουν θέση όλα τα έντιμα και ικανά στελέχη του προοδευτικού χώρου, να αναλάβουν ενεργά ευθύνες στον κοινό μας αγώνα. Να γίνουν πρωταγωνιστές της καθημερινής δράσης».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής στους πολίτες και στις δυνάμεις που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο προηγούμενο διάστημα.

«Για τον απλό, καθημερινό κόσμο που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διπλή διάσπαση μετά την εκλογή μου, για όσους και όσες απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές. Γιατί εδώ είναι το σπίτι τους. Όλον αυτόν τον κόσμο, όλους αυτούς τους εξ αίματος και εξ αγχιστείας συγγενείς μας, τους καλώ να ξαναδούν τις προτάσεις μας. Να δουν τον καθημερινό μας αγώνα», σημείωσε.

Related posts

Ευρωεκλογές 2024- Η μάχη του σταυρού: Ποιοι προηγούνται

timesadmin

Ο Υπουργός Ανάπτυξης στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. στο Βέλγιο

timesadmin

Μητσοτάκης: Συζητήσαμε την δυσαρέσκειά μας για την Μονή της Χώρας – Τι είπε για μειονότητες, Κυπριακό και Μέση Ανατολή

protothema.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι γυναίκες και οι άνδρες της ελληνικής κωπηλασίας μας κάνουν περήφανους

James Rollner

Γεωργιάδης: Σήμερα είχαμε ανταπόκριση από γιατρούς, αν βρεθούν δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε την επίταξη

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μητσοτάκη: Με μια υποκριτική επίσκεψη στον Έβρο επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία

wp-needuser