Οι-τοπ-τρεις-αγορές-τουριστών-που-έρχονται-στην-Ελλάδα-τον-Ιούνιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τοπ τρεις αγορές τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ιταλία είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Airdata tracker οι τρεις αγορές του εξωτερικού από τις οποίες αναμένουμε το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών τον Ιούνιο. 

Ειδικότερα, σε σύνολο 4,3 εκατομμυρίων προγραμματισμένων θέσεων σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, οι 906 χιλιάδες προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω αγορά καταγράφει αυτό το μήνα αύξηση 5% σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Γερμανία με 722 χιλιάδες προγραμματισμένες θέσεις, καταγράφοντας άνοδο 5,6%. Τρίτη έρχεται η ιταλική αγορά, με 375 χιλιάδες προγραμματισμένες θέσεις και άνοδο 10,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Τα στοιχεία αφορούν σε θέσεις που είναι διαθέσιμες για κράτηση στα συστήματα των αεροπορικών εταιρειών.

Εντούτοις η μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά έρχεται από την Τσεχία. Καταγράφει άνοδο 51% σε σύγκριση με πέρσι και από 92 χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις τον Ιούνιο του 2023, φέτος έχουμε 138 χιλιάδες.

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού ήδη κάνουν λόγο για έναν πολύ καλό Ιούνιο από πλευράς πληροτήτων, που πανελλαδικά, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, θα κυμανθούν στο 70-75%, ενδεχομένως και παραπάνω. Τα ποσοστά ανεβαίνουν τον Ιούλιο, όμως ήδη υπάρχει η τάση, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στους προορισμούς της Μεσογείου, όλο και περισσότερα ταξιδιωτικά πακέτα να κλείνονται για το Σεπτέμβριο.

Το μερίδιο του Ιουνίου όσον αφορά στο σύνολο της σεζόν (Απρίλιος – Οκτώβριος) φτάνει το 16%. Υπενθυμίζεται πως στο σύνολο της θερινής περιόδου οι αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις ανέρχονται σε 27,1 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 8,7% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες δείχνουν επίσης πως οι περισσότερες θέσεις είναι διαθέσιμες για το αεροδρόμιο της Αθήνας και ακολουθούν το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη, η Κως, τα Χανιά και η Ζάκυνθος. Με αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι κινούνται τα αεροδρόμια της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Κεφαλονιάς και του Άκτιου.

Related posts

Οι τρεις προτεραιότητες της νέας ηγεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας

timesadmin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις – Στόχος η πληρωμή πριν το Πάσχα

wp-needuser

Επενδύσεις σε data centers στην Ελλάδα – Συνεργασία με ΗΑΕ στις ψηφιακές υποδομές

timesadmin

Κ. Σκρέκας: “Μετασχηματίζουμε την οικονομία μας – Χτίζουμε μια Ελλάδα που παράγει, καινοτομεί και εξάγει”

wp-needuser

Το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης στην 88η ΔΕΘ

James Rollner

Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής “Frontier ΙΙ”

timesadmin