Ευρωεκλογές-–-Ανδρουλάκης:-Σπάσαμε-την-γαλάζια-κυριαρχία-στον-χάρτη-–-Θα-λάβω-τις-αναγκαίες-πρωτοβουλίες-με-τις-προοδευτικές-δυνάμεις-της-κοινωνίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές – Ανδρουλάκης: Σπάσαμε την γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη – Θα λάβω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας

Ευρωεκλογές – Ανδρουλάκης: Σπάσαμε την γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη – Θα λάβω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας

Ευρωεκλογές – Ανδρουλάκης: Σπάσαμε την γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη – Θα λάβω τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας

Χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι «να συνεχίσουμε με δυναμισμό την σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι θα λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις δημιουργικές αλλά πάνω απ’ όλα πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας».

Τόνισε, επίσης, ότι προτεραιότητα πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές «είναι να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας».

Στην αρχή της δήλωσής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «η πρωτοφανής αποχή και άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δύο ισχυρά μηνύματα της κάλπης». Όπως είπε, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν συμμετείχε στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αποδεικνύει ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη. «Δεν συμβιβάζομαι» είπε και πρόσθεσε ότι θα αγωνιστεί ώστε η πολιτική να δίνει λύσεις και να γοητεύει.

Ταυτόχρονα, τόνισε, υπάρχει στροφή στην ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό «που πρέπει να μας προβληματίσει». «Η ΝΔ έχει υποστεί μια βαριά ήττα, αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας», είπε και συνέχισε: «τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά».

Όπως είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να δώσει με συνέπεια μία μάχη με την πολιτική στο επίκεντρο, μακριά από τον ευτελισμό, την απαξίωση και την τοξικότητα, ενώ υπογράμμισε ότι «σε 3η κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση, μέσα σε έναν χρόνο, αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας». Σπάσαμε επιτέλους την γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη, πρασινίζοντας δύο νομούς της Κρήτης. Επίσης, είμαστε δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς της χώρας. Η παράταξή μας ξανασυστήθηκε με τους ψηφοφόρους του κέντρου, όπου αναδειχτήκαμε πρώτο κόμμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε μία μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας, που «έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε άμεσα». «Θέλουμε ξανά να πρωταγωνιστήσουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά διασυνδέθηκε με τις αγωνίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ενώνοντας τους πολίτες κάτω από ένα εθνικό σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών, πάνω απ’ όλα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, αυτή είναι η μεγάλη προίκα της παράταξης και αυτή θα είναι η πραγματική πυξίδα όλων των πρωτοβουλιών και των κινήσεων που θα πάρουμε άμεσα αλλά και στο μέλλον».

Related posts

Πηγές ΝΔ για Κασσελάκη: Ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει; Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ;

wp-needuser

Στη Βουλγαρία ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας σε ενέργεια και μεταφορές

timesadmin

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

timesadmin

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Κουλέμπα στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

wp-needuser

Μητσοτάκης: Η ανάταξη του ΕΣΥ, οι 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και η προβολή της Ελλάδας με το κλιπ των Coldplay

timesadmin

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο χάρτης της νέας Κομισιόν – Οι ισορροπίες και οι 6 ισχυροί αντιπρόεδροι

wp-needuser