Καλαμάτα:-«Θέλω-να-πάει-σε-δομή»,-λέει-η-θετή-μητέρα-της-29χρονης-που-ζει-σε-κλουβί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαμάτα: «Θέλω να πάει σε δομή», λέει η θετή μητέρα της 29χρονης που ζει σε κλουβί

Καλαμάτα: 29χρονη σε κλουβί

Την διάθεση της να επιτρέψει την μεταφορά της θετής της κόρης, που μένει μέσα σε ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί, στην Καλαμάτα, μετέφερε η μητέρα της 29χρονης μιλώντας στη κάμερα του MEGA.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η μητέρα, σχετικά με τον εγκλεισμό της 29χρονης – που έχει διαγνωσθεί με μέτρια νοητική υστέρηση – σε δομή, «πάντα είχαμε προβλήματα από τότε που γίναμε ανάδοχοι αλλά ζητούσαμε βοήθεια και δεν είχαμε. Θέλω να πάει σε δομή γιατί το παιδί μου είναι αξιοθαύμαστο και θα πρέπει να βοηθηθεί. Αλλά εξαρτάται την δομή».

Την ίδια στιγμή, η μητέρα συμπλήρωσε πως, «δεν είναι φυσιολογικό μια μάνα να φροντίζει το παιδί της και μετά να το κλειδώνει. Ξέρετε πόσο άσχημα νιώθω εγώ γι’ αυτό; Το παιδί πάντα πήγαινε στον γιατρό και ο ψυχίατρος έρχεται. Το κράτος το ξέρει. Το επίδομα που παίρνουμε είναι 313 ευρώ από το ΚΕΠΑ. Αυτό που λένε κλουβί είναι απλά κάγκελα για να μην πέσει το παιδί το βράδυ. Εγώ είμαι πάντα δίπλα, της. Εγώ θέλω να πάει κάπου το παιδί μου, γιατί πρέπει να κάνει εξετάσεις. Το κράτος γνωρίζει όλη την κατάσταση».

Η αντίδραση της 29 στο άγγιγμα του θετού της πατέρα

Σε βίντεο που προβάλει το MEGA, όταν ο θετός πατέρας της 29χρονης πάει να της πιάσει το χέρι, εκείνη τραβιέται, ενώ ταυτόχρονα η ίδια πιάνει σφιχτά το χέρι του δημοσιογράφου.

Τι είχε διαπιστωθεί από την εισαγγελική παρέμβαση

Με πηγές που επικαλείται το MEGA, το 2022 μετά από εισαγγελική παρέμβαση είχε γίνει αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

«Διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω πρόσωπο ΑΜΕΑ διαβιούσε σε δωμάτιο που αντί για πόρτα είχαν τοποθετηθεί ξύλινα κάγκελα με λουκέτο. Η ύπαρξη των διαχωριστικών αιτιολογήθηκε από τους ανάδοχους γονείς ως το μοναδικό μέσο αποτροπής επιθετικής συμπεριφοράς του προσώπου και ο αυτοτραυματισμός του», ήταν το πόρισμα της κοινωνικής υπηρεσίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, αστυνομικοί επισκέφτηκαν την εν λόγω κατοικία και μετά από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του γενικού νοσοκομείου Καλαμάτας διαπιστώθηκαν πως «είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση, μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική».

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα, ενώ πριν δύο χρόνια οι αρμόδιες αρχές έκριναν πως δεν έχρηζε νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική, οι εικόνες αυτές ανοίγουν και πάλι τη συζήτηση με την εισαγγελική παρέμβαση να μοιάζει και πάλι μονόδρομος.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης εναντίον Καρανίκα που μίλησε για πραξικόπημα – «Νίκο κούρασες, ως τι μιλάς, ως περαστικός;»

timesadmin

Ο Μητσοτάκης ανεβάζει «ντεσιμπέλ» για τα εθνικά θέματα με φόντο το Σκοπιανό – Η ΝΔ σε τροχιά 2019

timesadmin

Πιερρακάκης στη Realnews: Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ θα ψηφιστεί έως το τέλος Φεβρουαρίου

timesadmin

Στη ΔΕΘ ο Παππάς μετά την έκπτωση Κασσελάκη: Προσκλητήριο συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις

protothema.gr

Προσωπικός Αριθμός: Θα τον έχουμε μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, προανήγγειλε ο Δημήτρης Παπαστεργίου

wp-needuser

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλετε μια μίζερη Ελλάδα» απάντησε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου που φώναζε στο τέλος της ομιλίας του

wp-needuser