Αποστολή-στη-Φρανκφούρτη:-Το-jeep-wagoneer-s-είναι-ο-αντίπαλος-του-tesla-model-y
AYTOKINHTO

Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Το Jeep Wagoneer S είναι ο αντίπαλος του Tesla Model Y

Τεχνικά, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep, ήταν το Avenger. H αμερικανική εταιρεία όμως, μόλις παρουσίασε επίσημα το Wagoneer S, στο οποίο αναφέρεται ως το πρώτο παγκόσμιο EV της μάρκας.

Αυτή η πρωτιά της ναυαρχίδας των ηλεκτρικών μοντέλων της Jeep, έγκειται στο γεγονός ότι το ηλεκτρικό Avenger δεν διατίθεται στις ΗΠΑ, ενώ μόλις πρόσφατα απέκτησε τετρακίνητη έκδοση, χαρακτηριστικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.

Το Wagoneer S λοιπόν, έχει μια ιδιαίτερα σημαντική αποστολή να φέρει εις πέρας. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Tesla Model Y στις ΗΠΑ και σε άλλες βασικές αγορές.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε, πως μερικές μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, την Πέμπτη 30/5 στη Νέα Υόρκη, η Jeep μας έδειξε στη Φρανκφούρτη ένα βίντεο όπου το Wagoneer S κοντράρεται με το Tesla σε έναν αγώνα επιτάχυνσης και κερδίζει.

Jeep Wagoneer S

Μιλώντας για επιτάχυνση, η Jeep δηλώνει περήφανα πως η διαδικασία 0-100 km/h για το νέο της μοντέλο ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα, υποσκελίζοντας τα 3,5 δευτερόλεπτα του Tesla. Το Wagoneer S έχει απόδοση 600 ίππων έναντι των 483 ίππων του Model Y.

Στην Ελλάδα αρχές του 2026

Οι πωλήσεις του Wagoneer S θα ξεκινήσουν αρχικά το ερχόμενο φθινόπωρο στις ΗΠΑ και το μοντέλο θα φτάσει στην Ευρώπη το επόμενο έτος, μαζί με το μικρό Avenger EV ως τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Ωστόσο σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, η εκτίμηση είναι πως το μοντέλο θα έρθει στη χώρα μας στις αρχές του 2026.

Η Jeep κάνει λόγο για αυτονομία 480 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το Wagoneer S είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, χωρίς να βρίσκονται στα πλάνα εκδόσεις με άλλα συστήματα κίνησης.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Jeep που θα χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική STLA Large της μητρικής Stellantis, η οποία θα φιλοξενεί ένα πακέτο μπαταρίας 100 kWh και μπορεί να φορτιστεί από το 20% στο 80% σε 23 λεπτά.

Στην premium κατηγορία

Το Wagoneer S έχει μήκος 4,88 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως είναι ελαφρώς μικρότερο από το Model Y, που αποτελεί και τον βασικό του ανταγωνιστή σύμφωνα με την Jeep. Σε κάθε περίπτωση, το μοντέλο της Jeep θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV όπου θα κληθεί μεταξύ άλλων να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes GLC, το Audi Q4 E-tron και η BMW iX3. Στις ΗΠΑ το Model Y, λόγω της χαμηλότερης τιμής του, κατατάσσεται στα mainstream μεσαία SUV.

Jeep Wagoneer S

Το νέο Jeep διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης που χρησιμοποιεί ηλεκτρικές μονάδες κίνησης (EDM) στις οποίες βρίσκεται ενσωματωμένος ο ηλεκτροκινητήρας, σε μια συμπαγή μονάδα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Καθαρόαιμο Jeep εκτός δρόμου

Η Jeep αναφέρει ότι τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του μοντέλου ενισχύονται από το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec Terrain, το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ πέντε προγραμμάτων οδήγησης: Auto, Sport, Eco, Snow και Sand.

Όπως συνηθίζεται σε πολλά σύγχρονα μοντέλα, το Wagoneer S εκτός από ψηφιακό πίνακα οργάνων, διαθέτει κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών και οθόνη 10,25 ιντσών για τον συνοδηγό. Ο συνοδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη για ψυχαγωγία, αλλά και να αλληλεπιδρά με την κεντρική οθόνη.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Ξεκινά η κατασκευή του δρόμου που θα αλλάξει την Εύβοια

James Rollner

Η Audi σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

timesadmin

Στην Ελλάδα οι εκδόσεις Tributo Italiano της Alfa Romeo-δείτε τις τιμές

timesadmin

F1 GP Κίνας: Πρώτη νίκη Verstappen στην Σαγκάη

timesadmin

350 χλμ. σε 10 λεπτά-πως κατάφερε να το πετύχει γνωστή φίρμα

James Rollner

Τα καλύτερα πλάνα στην F1 μέχρι σήμερα-Max Verstappen στο Silverstone και εντυπωσιακό video

timesadmin