Κρεμλίνο:-Το-ΝΑΤΟ-πιέζει-την-Ουκρανία-να-συνεχίσει-τον-“παράλογο-πόλεμο”-με-τη-Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ πιέζει την Ουκρανία να συνεχίσει τον “παράλογο πόλεμο” με τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο υποστήριξε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και ορισμένες χώρες της Ευρώπης ενθαρρύνουν την Ουκρανία να συνεχίσει τον “παράλογο πόλεμο”, όπως τον χαρακτήρισε, με τη Ρωσία, εξαπολύοντας παράλληλα κατηγορίες ότι αυτές ευθύνονται για την κλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 στο πλαίσιο “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, όπως την έχει χαρακτηρίσει το Κρεμλίνο, με το Κίεβο να δηλώνει από την πλευρά του ότι αμύνεται -με τη βοήθεια της Δύσης- στην προσπάθειά τους να εκδιώξει όλες τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις από την επικράτειά του.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η Ρωσία προσπαθεί σκληρά να υπονομεύσει το ηθικό και τη θέληση της Ουκρανίας να πολεμήσει.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι κλιμακώνουν την ένταση τις τελευταίες εβδομάδες επιτρέποντας στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα όπλα με τα οποία την προμηθεύουν για να πλήξει στόχος εντός της ρωσικής επικράτειας, κάτι στο οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει επίσημα.

“Οι χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας – οι Ηνωμένες Πολιτείες ειδικότερα, άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες σε έναν νέο γύρο κλιμάκωσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Πρόκειται για σκόπιμη κίνηση. Ακούμε πολλές πολεμοχαρείς δηλώσεις… Ενθαρρύνουν την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο να συνεχίσει αυτόν τον παράλογο πόλεμο”, πρόσθεσε.

“Όλα αυτά φυσικά, θα έχουν αναπόφευκτα συνέπειες και τελικά θα καταστούν επιζήμια για τα συμφέροντα των χωρών εκείνων που έχουν επιλέξει τον δρόμο της κλιμάκωσης”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Related posts

Η Ρωσία θα βρει άλλες αγορές για τα σιτηρά της μετά την αύξηση των εισαγωγικών δασμών που επέβαλε η ΕΕ

James Rollner

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από έκρηξη αερίου σε σε εστιατόριο

protothema.gr

Ο Μπλίνκεν μεταβαίνει στο Ισραήλ για τη διαπραγμάτευση του νέου σχεδίου

James Rollner

Telecom Italia (ΤΙΜ): Ελαφρώς καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη του 2023

timesadmin

Σλοβενία: Δικαστήριο καταδίκασε δύο Ρώσους για κατασκοπεία

protothema.gr

Τζο Μπάιντεν: Μια ζωή με μεγάλη ανθεκτικότητα αλλά και προσωπικές τραγωδίες

James Rollner