Ευ.-Μυτιληναίος:-Αυστηρή-κριτική-στην-Ευρώπη-για-την-πράσινη-μετάβαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευ. Μυτιληναίος: Αυστηρή κριτική στην Ευρώπη για την πράσινη μετάβαση

Τις ανεπάρκειες και τα στρατηγικά λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και ενίσχυσης της βιομηχανίας επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας σήμερα στην Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions – IΟSCO). 

Ο επικεφαλής της  Mytilineos επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η συζήτηση στην Ευρώπη έχει επικεντρωθεί στην πράσινη μετάβαση, εις βάρος όμως της οικονομικής βιωσιμότητας.  

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι η Ευρώπη βιάστηκε να στραφεί μακριά από το φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για δεκαετίες ακόμα. Αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δίκτυα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές για να μπορέσουν να συνεχίσουν να σηκώνουν την παραγωγή από τις -. 

Κάλεσε ταυτόχρονα την Ευρώπη να στηρίξει τις βιομηχανίες της, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τόσο την Κίνα, όσο και τις ΗΠΑ. “Θα πρέπει να κατανοήσει η Ε.Ε. ότι χωρίς ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής θα χάνει έδαφος”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Related posts

Εντολή Πιτσιλή για εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ μετά την υπόθεση στη Χαλκίδα

timesadmin

Eurostat: Κατά 29% αυξήθηκε η παραγωγή ποδηλάτων στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία

timesadmin

Από 1η Ιουλίου η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

wp-needuser

Αίγυπτος: Έρευνες στη Αν. Μεσόγειο που “επικυρώνουν” την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία ΑΟΖ

James Rollner

Μελέτη Eurobank: Η σημασία των υποδομών για την ανάπτυξη

wp-needuser

Το δύσκολο στοίχημα της διετίας: Πώς θα απορροφηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια 20 δισ. ευρώ

wp-needuser