volkswagen-golf-gti-clubsport:-Πρώτη-γεύση-απο-το-ισχυρότερο-golf
AYTOKINHTO

Volkswagen Golf GTI Clubsport: Πρώτη γεύση απο το ισχυρότερο Golf

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού της Γερμανίας έχει ξεκινήσει: ο θρυλικός 24ωρος αγώνας ADAC θα ξεκινήσει στο Nurburgring την 1η Ιουνίου, με περισσότερους από 200.000 θεατές να αναμένονται για να το παρακολουθήσουν. Αυτή τη φορά, ο αγώνας θα αποτελέσει επίσης τον χώρο επίδειξης του πιο  επιτυχημένου ευρωπαϊκού αυτοκινήτου όλων των εποχών: του Golf.

Η VW γιορτάζει στο Nurburgring τα 50α γενέθλια του εμβληματικού της μοντέλου. Και αυτός ο εορτασμός θα είναι αρκετά εντυπωσιακός: Η VW παρουσιάζει στους επισκέπτες το νέο πανίσχυρο Golf GTI Clubsport με σπορ ανάρτηση υψηλών προδιαγραφών σε παγκόσμια πρώτη. Το δεύτερο highlight είναι η συμμετοχή της ειδικής έκδοσης Golf GTI Clubsport 24h στον 24ωρο αγώνα.

Το μοναδικό GTI με ισχύ 348 ίππων θα οδηγείται από αστέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Benny Leuchter (Γερμανία) και ο Johan Kristoffersson (Σουηδία). Ο αριθμός εκκίνησης του αγωνιστικού GTI που κινείται με εναλλακτικό καύσιμο θα είναι φυσικά το 50, ένα δώρο γενεθλίων από τον διοργανωτή για τον μισό αιώνα επιτυχημένης πορείας του Golf. Επιπλέον, ως φόρο τιμής στα περισσότερα από 37 εκατομμύρια οχήματα Golf που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, τρία κλασικά Golf GTI θα λάβουν μέρος στον αγώνα ADAC 24h Classic.

Διάβασε ακόμη: Επτά γενιές Volkswagen Golf στα παρακάτω link: 
1η γενιά2η γενιά3η γενιά4η γενιά5η γενιά6η γενιά7η γενιά 

Με αλλαγές στην εμφάνιση

Το Golf GTI Clubsport χαρακτηρίζεται από ένα πλήρως ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, το οποίο έχει γίνει ακόμα πιο επιθετικό και ξεχωριστό. Οι στάνταρ προβολείς LED Plus έχουν ανανεωθεί. Επιπλέον, το λογότυπο της VW στο μπροστινό μέρος είναι για πρώτη φορά φωτιζόμενο.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Μια μεγάλη αεροτομή οροφής στο πίσω μέρος εξασφαλίζει μέγιστη κάθετη δύναμη. Οι συστοιχίες των πίσω φώτων LED έχουν επίσης ανανεωθεί. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών της Queenstown. Προαιρετικά, το Golf GTI Clubsport μπορεί να εξοπλιστεί με τη νέα σφυρήλατη ζάντα 19 ιντσών Warmenau. Με βάρος μόλις 8 κιλά ανά ζάντα, οι σφυρήλατοι τροχοί μειώνουν το βάρος και βελτιστοποιούν τις επιδόσεις.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Μπλοκέ διαφορικό και σύστημα DCC

Οι επιδόσεις και η ροπή του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του GTI μεταφέρονται στην πίστα μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπροστινού μπλοκέ διαφορικού. Ο προσαρμοστικός έλεγχος πλαισίου DCC διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Συνολικά όμως πρόκειται για ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Με το βάρος να μην ξεπερνά τα 1.170 κιλά έχει αναλογία 3,36 κιλών/ίππο.

Ο κινητήρας στέλνει τη μέγιστη ροπή των 450 Nm στον μπροστινό άξονα. Το αποδοτικό καύσιμο E20 με το οποίο εφοδιάζεται το ρεζερβουάρ 100 λίτρων, εξασφαλίζει επίσης εξαιρετική απόδοση ισχύος. Για την ιστορία, το ειδικό σχέδιο καμουφλάζ που βλέπεις στις φωτογραφίες, στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν μόνο στα καμουφλαρισμένα οχήματα παραγωγής του Golf GTI Clubsport.

Διάβασε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Imola Roadster: Η πιο δυνατή cabrio Pagani έχει 850 ίππους (εικόνες)

timesadmin

Αυτή είναι η Porsche Macan με την μεγαλύτερη αυτονομία

wp-needuser

Γιατί η Volvo θα σταματήσει να δημοσιοποιεί στοιχεία κερδοφορίας για τα ηλεκτρικά της

James Rollner

Πότε παρουσιάζεται η πρώτη υβριδική Porsche 911

timesadmin

Ελλάδα: Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων-ποιες κατηγορίες προτιμούν οι Έλληνες

timesadmin

Video: Κάνοντας unboxing την Mercedes-Maybach S680 της απόλυτης χλιδής

timesadmin