Κικίλιας:-«Ανοιχτά-όλα-τα-ενδεχόμενα-για-τον-Τούρκο-εμπρηστή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Τούρκο εμπρηστή»

Κικίλιας: «Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Τούρκο εμπρηστή»

Βασίλης Κικίλιας

«Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία» σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κατασκοπείας στην υπόθεση του εμπρησμού από Τούρκο υπήκοο, στο όρος Αιγάλεω, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε, ακόμη, ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν μπει 19 φωτιές στον Έβρο και τελικά η 20η μπήκε στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς, τονίζοντας ότι υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για το τι συνέβη, όπως και γενικά για τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.

«Για αυτό ανέβηκα στον Έβρο με τον κ. Νίκο Δένδια» υπογράμμισε σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη που είχε στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ όπως πρόσθεσε, συνδράμει στη διαλεύκανση των εμπρησμών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη οι ποινές έχουν αλλάξει, ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις θα αντιμετωπίζουν πλέον βαριές νομικές συνέπειες.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε νέο δόγμα» ανέφερε κ. Κικίλιας όσον αφορά τη φετινή αντιπυρική προστασία. Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να λειάνουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή» και διαβεβαίωσε ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Τετ α τετ Οικονόμου – Χαρδαλιά: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Αττικής

timesadmin

Il Messaggero: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις

wp-needuser

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο: Στο τραπέζι τα μέτρα κατά της ακρίβειας

timesadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγικός σκοπός μας ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για το 2024

timesadmin

Βασιλειάδης: Κατώτερη των περιστάσεων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δραγασάκη, λάθος ένα κόμμα να δείχνει μικροψυχία

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Το μεσημέρι της Τετάρτης συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

timesadmin