Στην-εντατική-παραμένει-ο-Ρ.-Φίτσο-–-Υποβλήθηκε-σε-νέα-επέμβαση
ΚΟΣΜΟΣ

Στην εντατική παραμένει ο Ρ. Φίτσο – Υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας παραμένει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, δύο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονικής επίθεσης που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Υπουργού Άμυνας και αντιπρόεδρου της σλοβάκικης κυβέρνησης, Ρόμπερτ Κάλινακ, ο κ. Φίτσο “υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση” και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Ο κ. Κάλινακ ανέφερε πως η επέμβαση διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, διευκρίνισε ωστόσο πως θα χρειαστούν αρκετές μέρες “για να δούμε πώς θα εξελιχθεί”.  Τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του 59χρονου πολιτικού επιβεβαίωσε και το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου της πόλης Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλεύευται. 

Όπως μεταδίδουν σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει πρόοδος στην εξέλιξη της υγείας του πρωθυπουργού, οι γιατροί όμως επανεκτιμούν διαρκώς την κατάσταση του. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια επιδείνωση, θα εξεταστεί εντός των επόμενων ημερών η μεταφορά του κ. Φίτσο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Μπρατισλάβα.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο νοσοκομείο πάντως, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι ενημέρωση πως ο Φίτσο κατάφερε να μιλήσει, έστω λίγο. 

Β. Ορμπάν: Ο Ρ. Φίτσο βρίσκεται “μεταξύ ζωής και θανάτου”,

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται “μεταξύ ζωής και θανάτου”, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

“Προσευχόμαστε για τον πρωθυπουργό Φίτσο και τη Σλοβακία”, είπε ο Ορμπάν. “Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη δουλειά”.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός -που μοιράζεται κοινές ιδεολογικές θέσεις και σχέση φιλίας με τον Φίτσο-, ανέφερε επίσης πως ακόμη και αν ο Σλοβάκος πολιτικός αναρρώσει, θα χρειαστεί να μείνει αρκετούς μήνες “εκτός δουλειάς”, σε μια κρίσιμη περίοδο λίγο πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

“Βρισκόμαστε ενώπιον μιας εκλογικής περιόδου που θα κρίνει όχι μόνο τη σύνθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά μαζί με τις εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να καθορίσει την πορεία του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη”, είπε ο Ορμπάν.

“Σε αυτή την κατάσταση θα χρειαζόμασταν πολύ τον Ρόμπερτ Φίτσο και μια Σλοβακία υπέρ της ειρήνης”, συμπλήρωσε.

Related posts

Μ. Ζαχάροβα: Βλέπει “βαθιές διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία” και “εμφύλια σύγκρουση”

protothema.gr

Γερμανία: Η Intel “παγώνει” την επένδυσή της στο Μαγδεμβούργο

wp-needuser

Βρετανία: Βουτιά 2,3% στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο

James Rollner

Με 26 εταιρείες η Ελλάδα στην “Βig 5 Construct Saudi 2024” στην Σαουδική Αραβία

timesadmin

Υεμένη: 17 αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν σε αμερικανικά πλήγματα

timesadmin

Η United Airlines δεν θα πετά στο Τελ Αβίβ τουλάχιστον έως τις 9 Μαΐου

wp-needuser