Ξεκίνησε-η-παροχή-βοήθειας-στη-Γάζα-μέσω-της-προσωρινής-προβλήτας
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η παροχή βοήθειας στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας

Τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας άρχισαν να φτάνουν στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω της πλωτής προβλήτας που κατασκευάστηκε, ανακοίνωσε στο X ο αμερικανικός στρατός.

Όπως ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, το πρωί της Παρασκευής αποβιβάστηκαν τα πρώτα φορτία στις ακτές της Γάζας.  

“Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη, πολυεθνική προσπάθεια να παραδοθεί επιπλέον βοήθεια στους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου που έχει απολύτως ανθρωπιστική φύση και θα περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δωρίσει αριθμός χωρών και ανθρωπιστικών οργανώσεων”, επισήμανε.

Η προσωρινή προβλήτα ήταν αναγκαία για την περιοχή, καθώς η Γάζα δε διαθέτει αρκετά βαθύ λιμάνι για μεγάλα εμπορικά πλοία.

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις του Πενταγώνου, περίπου 90 φορτηγά θα παραδίδουν καθημερινά πακέτα βοήθειας, με τον αριθμό τους να αναμένεται να αυξηθεί. 

Η Ισπανία βάζει “στοπ” σε πλοία που μεταφέρουν όπλα προς το Ισραήλ

Στο μεταξύ, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει σε πλοία που μεταφέρουν όπλα προς το Ισραήλ να ελλιμενίζονται στα λιμάνια της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες. Η αρχή έγινε χθες, Πέμπτη, όταν και αρνήθηκε να δώσει άδεια σε πλοίο στην Καρθαγένη.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι η Μαδρίτη έλαβε την απόφαση αυτή καθώς δεν επιθυμεί “να συμβάλλει στον πόλεμο”.

Related posts

Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο τα ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια

wp-needuser

ΗΠΑ: Υποχώρηση – έκπληξη του πληθωρισμού χονδρικής τον Ιούλιο

James Rollner

Μεσανατολικό: “Επιφυλακτική αισιοδοξία” εκφράζουν οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές για επίτευξη συμφωνίας

protothema.gr

Επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ εξαπέλυσε η Ουκρανία

wp-needuser

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις εκλογές στη Σερβία ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

timesadmin

Ζελένσκι: “Η Σουηδία είναι καλύτερα προστατευμένη από το ρωσικό κακό με την ένταξη στο ΝΑΤΟ”

protothema.gr