ΣΙΝΕΜΑ

Ουρές στις αίθουσες για το ‘Μην Ανοίγεις την Πόρτα’

Ουρές στις αίθουσες για το “Μην Ανοίγεις την Πόρτα”

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την ελληνική κινηματογραφική διανομή, το οποίο πολύ γρήγορα φάνηκε πως θα αποδειχθεί πετυχημένο. Μια εταιρία διανομής, η Rosebud.21, εμπιστεύτηκε την τεράστια διαδικτυακή δημοφιλία των Unboxholics, δηλαδή των νεαρών αδελφών Καρπά, και πόνταρε σε ένα low budget, εκτός κανόνων (“επαγγελματικής” παραγωγής και κρατικής χρηματοδότησης) θρίλερ, γυρισμένο από δυο πρωτοεμφανιζόμενους. Όταν ορίστηκε η ημερομηνία προβολής του “Μην Ανοίγεις την Πόρτα” (25/4) όλο και περισσότεροι αιθουσάρχες απ’ όλη τη χώρα ζήταγαν να παίξουν την ταινία, με το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επιτυχίας να επιβεβαιώνεται όταν ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων.

Έτσι, μέσα σε μια περίδο κατά την οποία η προσέλευση των Ελλήνων θεατών στους κινηματογράφους έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, το “Μην Ανοίγεις την Πόρτα” έκοψε 27.000 εισιτήρια σε 115 οθόνες σ’ όλη τη χώρα μόλις την πρώτη μέρα της πρεμιέρας του! Η μεγάλη αδημονία του κοινού και το είδος της ταινίας σίγουρα “συνωστίζουν” μεγάλο μέρος των φαν στις πρώτες προβολές της, παρ’ όλα αυτά το φιλμ οδεύει για ένα ξεκίνημα τετραημέρου της τάξης των 100.000 θεατών. Ενδεικτικό της σαρωτικής επιτυχίας του είναι πως τον Απρίλιο κανένα τετραήμερο τα συνολικά εισιτήρια στην Ελλάδα δεν ξεπέρασαν τις 55.000, ενώ για να βρούμε καλύτερο άνοιγμα πρώτης μέρας για ελληνική ταινία πρέπει να γυρίσουμε στο… 2008 και το “Μόλις Χώρισα” (30.774)!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Related posts

Τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του 8ου Beyond Borders έρχονται στην Ταινιοθήκη

protothema.gr

Αγγλόφωνο Stand-Up Comedy στο Άνεσις Θερινό Σινεμά

wp-needuser

Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

protothema.gr

Η Ιωάννα Τούνη πήγε σινεμά να δει Barbie ντυμένη ως… Barbie (φωτο)

timesadmin

Το σινεμά είναι οι άνθρωποί του: Τα 14 highlights του 14ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

timesadmin

Νέες ταινίες σινεμά με Σον Πεν, Βενσάν Κασέλ και Βίκυ Καγιά

wp-needuser