ΣΙΝΕΜΑ

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Χιούμορ, τρόμος, αλλά και ξεχειλωμένη αλληγορία, σε ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ με ευρηματικό σενάριο και εξαιρετική ανασύσταση εποχής.

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Ανανεώνοντας την τετριμμένη σινε-ιδέα της δαιμονισμένης εφήβου, οι Αυστραλοί αδελφοί Κάμερον και Κόλιν Κερνς (“100 Bloody Acres”, “Scare Campaign”) αιφνιδιάζουν ευχάριστα με ένα πρωτότυπο found footage horror: μέσω μιας βιντεοκασέτας η οποία υποτίθεται πως ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, μας αποκαλύπτουν τα παρασκήνια μιας διαβόητης ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, η οποία βγήκε στον αέρα ανήμερα του Χάλογουιν του 1977.

Σταρ του talk show, αλλά πάντα στη σκιά του Τζόνι Κάρσον, ο Τζακ Ντελρόι (ο χαρισματικός καρατερίστας Ντέιβιντ Νταστμάλτσιαν) πασχίζει με κάθε τρόπο να κρατήσει ψηλά τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής του. Το “Night Owls with Jack Delroy”, όμως, έχει πάρει την κατιούσα κι έτσι ο φιλόδοξος παρουσιαστής αποφασίζει να δοκιμάσει κάτι παράτολμο στην πιο τρομακτική ημέρα του χρόνου. Η εκπομπή της 31ης Οκτωβρίου 1977 είναι αφιερωμένη στα παραφυσικά φαινόμενα, έχοντας ως πρώτο προσκεκλημένο τον πνευματιστή Κρίστου. Η απρόβλεπτα περιπετειώδης παράστασή του είναι απλώς το προοίμιο όλων όσων θα ακολουθήσουν, με αποκορύφωμα τη ζωντανή επίκληση του σατανικού πνεύματος που έχει καταλάβει τη μικρή Λίλι.

Χάρη σε μια εξαιρετική ανασύσταση εποχής, οι “Στενές Επαφές…” μας βάζουν για τα καλά στο μετά τον “Εξορκιστή” κλίμα των αμερικανικών 70s, ξεσκεπάζοντας με σκληρή ειρωνεία έναν καλοκουρδισμένο μηχανισμό συλλογικής εξαπάτησης. Ως ακαταμάχητο μέσο μαζικού υπνωτισμού, η τηλεόραση έχει γίνει πλέον η σύγχρονη ρωμαϊκή αρένα ενός ακαταμάχητου, μα στημένου θεάματος, το οποίο χειραγωγεί ένα ολόκληρο έθνος. Η αλληγορία παραείναι ξεκάθαρη, σχεδόν ξεχειλωμένη και το ευρηματικό σενάριο αρχίζει από ένα σημείο και μετά να επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Αλλά ο συνδυασμός χιούμορ, σασπένς και τρόμου σε “πραγματικό χρόνο” κλέβει με δεξιοτεχνική… διαβολιά τις εντυπώσεις, οι οποίες θα ήταν αξέχαστες αν δεν στόχευαν στο να κολακεύσουν το μεγάλο, mainstream κοινό.

Αυστραλία. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Στενές Επαφές με τον Διάβολο

Late Night with the Devil

3

Μια βιντεοκασέτα αποκαλύπτει τα πραγματικά περιστατικά μιας διαβόητης ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, η οποία βγήκε στον αέρα ανήμερα του Χάλογουιν του 1977.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Για Πάντα Νέοι

Για Πάντα Νέοι

Η σκηνοθέτρια αφηγείται με ενέργεια και πάθος την προσωπική ιστορία της. Ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να την κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς

Related posts

Νικόλ Κίντμαν: Η ταλαντούχα σταρ θα παραλάβει βραβείο για την προσφορά της στο σινεμά

protothema.gr

Κάμπια νύμφη πεταλούδα: Πρεμιέρα της λυρικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Κύρου Παπαβασιλείου στον κινηματογράφο Ανδόρα

protothema.gr

Ναύπακτος: Προβολές ταινιών για εφήβους από τη Μητρόπολη

timesadmin

3o Evia Film Project: Αυλαία στη γιορτή του πράσινου σινεμά με λαϊκό γλέντι δίπλα στη θάλασσα

James Rollner

Εμφύλιος Πόλεμος: Μια ταινία με καθηλωτική ατμόσφαιρα

timesadmin

Μυστήριο στη φάρμα των ζώων (μεταγλωττισμένη)

timesadmin