AYTOKINHTO

Το Fiat 600 αποκτά έκδοση με θερμικό κινητήρα

Αν το 600e σου πέφτει ακριβό ή ακόμη δεν έχεις πειστεί να στραφείς προς την ηλεκτροκίνηση, η Fiat σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις το νέο της SUV σε ήπια υβριδική έκδοση.

Top Gear TEAM

Fiat 600e

Ενώ βρισκόμαστε λίγο καιρό μετά το λανσάρισμα του νέου ηλεκτρικού SUV της Fiat, η ιταλική εταιρεία σκέφτηκε έναν πολύ καλό τρόπο για να το κάνει πιο προσιτό στους υποψήφιους πελάτες της. Του τοποθέτησε συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πέρα από την πλάκα, η Fiat είναι μία ακόμη από τις εταιρείες που διακρίνουν μια κάμψη στη ζήτηση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Το 600e είναι βέβαιο πως αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για εκείνη, και με μοναδική διαθέσιμη έκδοση την ηλεκτρική, ήταν αμφίβολο αν θα τα κατάφερνε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό αγοραστών. Έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η ιδέα του 600 Hybrid.

Fiat 600e

Το οποίο, θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική θα είναι η 600 Hybrid και η πιο πλούσια θα ονομάζεται La Prima. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού του θα περιλαμβάνονται θερμαινόμενα καθίσματα και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Με τον γνωστό 3κύλινδρο 1.2 λίτρων 

Όπως θα περίμενε κανείς, κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ο γνωστός 3κύλινδρος κινητήρας 1.2 λίτρων με απόδοση 100 ίππων που συναντάμε σε πολλά μοντέλα της Stellantis. Παράλληλα, η ήπια υβριδική διάσταση υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 30 ίππων και μια μπαταρία 1 kWh. Αν σκεφτείς πως το 600e διαθέτει μπαταρία 50 kWh, λογικά το υβριδικό θα έχει εξασφαλίσει μια γενναία μείωση βάρους.

Fiat 600e La Prima

Η μικρή μπαταρία βέβαια, δεν σου επιτρέπει να κινηθείς αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερο από 1 χιλιόμετρο ή με ταχύτητα μεγαλύτερη από 45 km/h. Τη φόρτισή της αναλαμβάνει ο κινητήρας ή ο οδηγός κατά το φρενάρισμα. Το 600 Hybrid είναι εφοδιασμένο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Και φυσικά, τα καλύτερα νέα αφορούν την τιμή του αυτοκινήτου, που αναμένεται να είναι τουλάχιστον 10.000 ευρώ χαμηλότερη από εκείνη του 600e.

Abarth 600e

Αν τώρα δεν σε ικανοποιεί καμία από τις συγκεκριμένες επιλογές του Fiat 600, ίσως θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στην εκδοχή της Abarth που αναμένεται προς τα τέλη του χρόνου και δίνει έμφαση στις επιδόσεις και την σπορ συμπεριφορά.

Related posts

Έρευνα: Τι αυτοκίνητο θέλουν όσοι έχουν ήδη ηλεκτρικό

timesadmin

Το υλικό μπαταρίας που υπόσχεται θαύματα στα ηλεκτρικά οχήματα

James Rollner

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πώς θα φτάσεις στην υπερειδική

timesadmin

Σε δημοπρασία η Jaguar I-Pace του βασιλιά Κάρολου

timesadmin

Ποιο είναι το κόστος επισκευής αν τρακάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

timesadmin

H κοινοπραξία Stellantis-Leapmotor έχει μεγάλους στόχους στην Ευρώπη- έρχονται δύο μοντέλα

protothema.gr