ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν προανήγγειλε αποχώρηση από την πολιτική: “Οι εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες μου”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:02

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι τοπικές δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου θα είναι η τελευταία του εκλογική διαδικασία, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ερντογάν, ο πιο επιτυχημένος πολιτικός της σύγχρονης Τουρκίας, ηγείται της χώρας για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Έχοντας υπάρξει νικητής σε περισσότερες από δώδεκα εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002, ο Ερντογάν επανεξελέγη για πενταετή θητεία κατά τη διάρκεια αμφισβητούμενων εκλογών τον Μάιο του 2023.

“Αυτή είναι μια τελική (εκλογική διαδικασία) για μένα, σύμφωνα με την εντολή που μου δίνει ο νόμος αυτή είναι η τελευταία μου εκλογική αναμέτρηση”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Το αποτέλεσμα που θα βγει θα είναι η μεταβίβαση μιας κληρονομιάς στα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα”, ανέφερε σύμφωνα με το Anadolu.

“Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την ειρηνευτική σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-Ρωσίας”

Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσε στο μεταξύ ο Ερντογάν την Παρασκευή μετά από συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ζελένσκι, ο Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν λεπτομερώς τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο, καθώς και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της καταργηθείσας συμφωνίας για τα σιτηρά.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία θα συμβάλει δυναμικά στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Ζελένσκι: Χωρίς Ρωσία στην πρώτη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι δήλωσε από τη μεριά του ότι η Ρωσία δεν θα προσκληθεί στην πρώτη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία.

Μετά από συνομιλίες με τον Ερντογάν , ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ένας Ρώσος εκπρόσωπος θα μπορούσε να προσκληθεί στην επόμενη συνάντηση αφού συζητηθεί και συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης για την ειρήνη με τους Ουκρανούς συμμάχους στη συνάντηση στην Ελβετία

Related posts

ΗΠΑ: Νέος ειδικός απεσταλμένος για την κλιματική αλλαγή ο Τζον Ποντέστα

timesadmin

Κρίση στην Αϊτή: Αντεγκλήσεις κομμάτων-απερχόμενης κυβέρνησης

James Rollner

Βουλγαρία – BTA: Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης επισκέπτεται τη Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος

wp-needuser

Ιράν: Το Ισραήλ προσπάθησε να αποτρέψει απάντηση στο ισραηλινό πλήγμα στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας

protothema.gr

Ευρωεκλογές στη Γερμανία: Ποιες ευρωεκλογές;

wp-needuser

Ισραήλ: Συντονιστήκαμε με τις ΗΠΑ για την απόκρουση της επίθεσης του Ιράν, λέει Ισραηλινός αξιωματούχος

timesadmin