ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση παραγωγής 8,9% για την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2023

Αύξηση 8,9% εμφάνισε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανερχόμενη στα €5,26 δισ. σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – μελών της,

Ειδικότερα, οι οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 12,1, φθάνοντας τα €2,7 δισ. και οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 5,7%, φθάνοντας τα €2,56 δισ.

“To 2023 ήταν μια καλή χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Συνέχισε την ανοδική της πορεία σημειώνοντας ικανοποιητική αύξηση, σχεδόν 9%, πολλαπλάσια του πληθωρισμού (3,5% σε μέσο επίπεδο)”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Α. Σαρρηγεωργίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας και πρόσθεσε: “Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2010 και την οικονομική κρίση που ακολούθησε, που η παραγωγή του κλάδου ξεπερνά το όριο των €5 δισ. Είναι σαφές πως οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που διατρέχουν και την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας τους στρέφονται προς την Ιδιωτική Ασφάλιση για την κάλυψη  όσων έχουν αξία με έμφαση στην υγεία και την περιουσία.”.

Related posts

Εννέα στους 10 CEOs παγκοσμίως έχουν υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας, σύμφωνα με έρευνα

James Rollner

Επιχειρηματική αποστολή θα συνοδεύσει τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη στην Πρίστινα

wp-needuser

Σε ΦΕΚ η απόφαση για τη επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο – Την 1η Απριλίου η πληρωμή της προκαταβολής

protothema.gr

Νέα άνοδος για την τιμή του ρεύματος

timesadmin

Αυξήσεις από σήμερα σε 850 φάρμακα – Επιβάρυνση 30 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους

timesadmin

Αυξημένη ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αναμένουν οι τράπεζες

timesadmin