AYTOKINHTO

Γιατί οι ευρωπαϊκές φίρμες αυτοκινήτων φοβούνται πιθανή επανεκλογή Trump

Καθώς οδεύουμε προς τις αμερικανικές εκλογές, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και ιδίως οι γερμανικές Mercedes και BMW, αναδεικνύουν μια άλλη διάσταση της εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες φέρονται να ανησυχούν για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εξαγωγών τους προς τις ΗΠΑ, στην περίπτωση επιστροφής του Donald Trump στον Λευκό Οίκο.

Ο Trump, φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει δράση στην μακροχρόνια διένεξη μεταξύ των εμπόρων της εγχώριας αγοράς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ως πιθανότερο μέτρο θεωρείται η υψηλότερη φορολόγηση στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει συζητήσει με συμβούλους του ακόμη και για αποκλεισμό από τις ΗΠΑ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα ή έχουν κατασκευαστεί με κινεζικά εξαρτήματα και στη συνέχεια συναρμολογούνται σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Ευρώπη ή το Μεξικό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε μεγάλες επιπτώσεις για τις εταιρείες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά.

Διαβάστε την συνέχεια στο topgeargreece.gr

Related posts

Η Κίνα καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση στον πόλεμο των εισαγωγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

James Rollner

Επιστρέφει θρυλικός κατασκευαστής αμαξωμάτων μετά από 70 χρόνια (εικόνες)

timesadmin

Το θωρακισμένο Rezvani Arsenal αντέχει ακόμα και σφαίρες από καλάσνικοφ (εικόνες)

timesadmin

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Εκκίνηση απο τη Λαμία και υπερειδική το Σάββατο

timesadmin

350 χλμ. σε 10 λεπτά-πως κατάφερε να το πετύχει γνωστή φίρμα

James Rollner

Η αλήθεια για τις φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin