ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά εταιρειών για παραβίαση του πλαφόν τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρεις οντότητες με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και μία εγγεγραμμένη στη Λιβερία για παραβίαση του ανώτατου ορίου που είχε τεθεί στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου από μια συμμαχία δυτικών χωρών.

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είπε επίσης ότι έλαβε μέτρα για να απαγορεύσει την εισαγωγή ορισμένων κατηγοριών διαμαντιών που εξορύσσονται στη Ρωσία, ακόμη ένα βήμα που αποσκοπεί να στερήσει τη Μόσχα από έσοδα μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρεις οντότητες που εδρεύουν στα ΗΑΕ – Zeenit Supply and Trading DMCC, Talassa Shipping DMCC και Oil Tankers SCF Mgmt FZCO – καθώς και στην NS Leader Shipping Incorporated που είναι εγγεγραμμένη στη Λιβερία.

Το ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο που επιβλήθηκε από τις χώρες της G7, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία απαγορεύει τη χρήση δυτικών ναυτιλιακών υπηρεσιών, όπως η ασφάλιση, η σήμανση και οι μεταφορές, όταν τα δεξαμενόπλοια μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο με τιμή 60 δολάρια το βαρέλι και πάνω.

Related posts

ΗΠΑ: Τον Σεπτέμβριο η ανακοίνωση της ποινής του Τραμπ στη δίκη του στη Νέα Υόρκη

protothema.gr

Τουρκία: Ο θυμός εναντίον της κυβέρνησης εκδηλώνεται σε αγρυπνία για την επέτειο του μεγάλου σεισμού

timesadmin

Ρωσία: Ποινές κάθειρξης έξι ετών σε δυο διακεκριμένες προσωπικότητες του ρωσικού θεάτρου για “δικαιολόγηση της τρομοκρατίας”

wp-needuser

Ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 και ένα τουρκικό UAV εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

timesadmin

Γάζα: Εισήλθαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο

timesadmin

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 50% – “Βλέπει” κίνδυνο πληθωρισμού

wp-needuser