AYTOKINHTO

Πότε έρχεται το μικρομεσαίο Tesla κάτω των 25.000 ευρώ

Ο Elon Musk είχε μιλήσει για Tesla με τιμή κοντά στα 25.000 ευρώ εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα όπως φαίνεται έχει λύσει κάποιες “εξισώσεις” σε επίπεδο παραγωγής και ένα δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει πότε θα κυκλοφορήσει..

Top Gear TEAM

Tesla Redwood

O Elon Musk έχει μιλήσει για αυτοκίνητο Tesla με τιμή κοντά στα 25.000 ευρώ υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, οι φήμες σχετικά με το μικρομεσαίο μοντέλο της Tesla -με την κωδική ονομασία “Redwood”- έχουν φουντώσει τους τελευταίους μήνες. Τώρα όμως υπάρχει μια ισχυρή ένδειξη για το πότε θα μπει στην παραγωγή το Redwood καθώς και ποιο ιαπωνικό μοντέλο “λύνει” η Tesla για να πάρει ιδέες. 

Σχεδιασμός στα βήματα του Cybertruck

Πρόσφατα μάθαμε επίσης μερικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό από τη βιογραφία του Walter Isaacson για τον CEO Elon Musk, στην οποία αποκάλυψε ότι θα έχει φουτουριστικό σχεδιασμό, παρόμοιο με αυτόν του Cybertruck. Ίσως γι ‘ αυτό στα social media βλέπουμε τόσες πολλές εικόνες από AI για το πώς θα μοιάζει το μικρομεσαίο Tesla με στοιχεία σχεδίασης του Cybertruck.

Ο Musk μίλησε επίσης πρόσφατα για τα σχέδια της γραμμής παραγωγής για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών της Tesla, λέγοντας στον Sandy Munro σε συνέντευξή του στην εκδήλωση παράδοσης του Cybertruck ότι τα σχέδια αυτά είναι “αρκετά προχωρημένα” και ότι η “επανάσταση στην κατασκευή που θα αντιπροσωπεύει αυτό το αυτοκίνητο θα ξετρελάνει τους ανθρώπους”.

Tesla compact car

Μια βασική πληροφορία που μέχρι τώρα δεν είχε διαρρεύσει ήταν το πότε θα κυκλοφορήσει το Redwood. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία το 2020, το project γνώρισε πολλαπλές καθυστερήσεις, αλλά σύμφωνα με μια νέα έκθεση, φαίνεται ότι η Tesla μπορεί να πλησιάζει σε μια πιθανή ημερομηνία έναρξης παραγωγής στα μέσα του 2025.

Επικαλούμενο πολλαπλές πηγές με γνώση του θέματος, το Reuters αναφέρει ότι η Tesla έχει στείλει “αιτήματα για προσφορές” σε προμηθευτές το περασμένο έτος, στα οποία η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2025. Σε αυτά τα αιτήματα η Tesla προέβλεπε όγκο παραγωγής 10.000 οχημάτων την εβδομάδα.

Πρότυπο το Honda Civic

Παίρνοντας μια σελίδα από τα εγχειρίδια των ανταγωνιστών της, η έκθεση αναφέρει ότι η Tesla μελετά ένα αυτοκίνητο γνωστό για την προσιτή τιμή του, το Honda Civic, με την εταιρεία να κάνει reverse engineering (δηλαδή “το λύνει”) για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με την οικονομικά αποδοτική κατασκευή.

Ενώ η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει αρχικά το ηλεκτρικό επόμενης γενιάς στο Giga Texas, η εταιρεία θα επεκταθεί και θα προσθέσει περισσότερες γραμμές παραγωγής στα άλλα εργοστάσιά της. Παρόλο που αποσύρθηκε από το Giga Mexico, το εν λόγω εργοστάσιο θα κατασκευάσει τελικά την πλατφόρμα επόμενης γενιάς, η οποία αναφέρεται εσωτερικά ως “NV9X”. Πέρυσι ο Musk ανακοίνωσε επίσης ότι το “φθηνό” Tesla θα κατασκευαστεί στo Giga Berlin, ενώ τα πρόσφατα σχέδια επέκτασης του Giga Shanghai αναμένεται να αφορούν επίσης την πλατφόρμα επόμενης γενιάς.

Με πληροφορίες από Reuters και drivetesla

Related posts

Βόρεια Κορέα: Με πολυτελές SUV ο δικτάτορας Kim Jong Un πήγε στις πλημμύρες

wp-needuser

H Mazda έχει χρησιμοποιήσει πάνω απο 2 εκατομμύρια Wankel κινητήρες

timesadmin

Nissan Hyper Urban: Νέο ηλεκτρικό concept SUV

timesadmin

Γιατί πετρελαϊκή κολοσσός μπαίνει στην κοινοπραξία Renault-Geely

protothema.gr

Tο πειραματικό eVX φέρνει την Suzuki πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση

timesadmin

Η νέα συλλεκτική Mercedes-AMG GT είναι εμπνευσμένη από την F1-πόσες θα κυκλοφορήσουν

James Rollner