AYTOKINHTO

Doriane Pin: Μια “Σιδηρά Κυρία” διάλεξε η Mercedes για το F1 Academy

Ξέρετε πόσο αγαπάμε την γυναικεία ομάδα Iron Dames και άρα φαντάζεστε πόσο χαιρόμαστε που μια 20χρονη “Σιδηρά Κυρία” είναι η επιλογή της Mercedes για το F1 Academy.

Top Gear TEAM

Doriane Pin F1 Academy Mercedes

Ναι, είμαστε χαρούμενοι που ένα μέλος των Iron Dames μπαίνει σε μονοθέσιο, γιατί ξέρετε πόσο λατρεύει τις Iron Dames το topgeargreece.gr.

Doriane Pin F1 Academy Mercedes

Το ανερχόμενο αστέρι Doriane Pin εντάσσεται στις τάξεις της Mercedes και η 20χρονη Γαλλίδα “Σιδηρά Κυρία” θα εκπροσωπήσει την ομάδα στο F1 Academy, την αγωνιστική σειρά μόνο για γυναίκες, με την υποστήριξη της ομάδας Iron Dames και της Prema Racing.

Doriane Pin: Μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες οδηγούς τα τελευταία χρόνια

Η Doriane είναι μία από τις σημαντικότερες γυναίκες οδηγούς αγώνων τα τελευταία χρόνια, εντυπωσιάζοντας καθώς ανέβηκε στις τάξεις των αγώνων αντοχής. Η Παριζιάνα είναι μέλος του πρωτοποριακού προγράμματος Iron Dames, της πλατφόρμας που έχει δεσμευτεί για την προώθηση και υποστήριξη των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέσω αυτού του προγράμματος η Doriane μπόρεσε να αποδείξει πραγματικά το ταλέντο της πίσω από τον τροχό και να δει την καριέρα της να ανθίζει.

Η Doriane δήλωσε: “Είμαι απίστευτα χαρούμενη που συμμετέχω στο πρόγραμμα Junior της Mercedes-AMG F1 Team και που εκπροσωπώ την ομάδα στο F1 Academy φέτος με την Prema Racing. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει και είμαι περήφανη που κάνω αυτό το επόμενο βήμα σε μια τόσο διάσημη ομάδα και με το πρόγραμμα Iron Dames. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι με τα χρώματά τους. Η μετάβαση στα μονοθέσια ήταν ένας ξεκάθαρος στόχος για την καριέρα μου και το να βρίσκομαι σε αυτό το περιβάλλον αποτελεί μια εξαιρετική προσέγγιση. Δουλεύω πολύ σκληρά για να φτάσω στο κορυφαίο επίπεδο αυτού του αθλήματος και ανυπομονώ να ξεκινήσω αγώνες”.

Doriane Pin F1 Academy Mercedes

Ο Toto Wolff, Team Principal και CEO της Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, σχολίασε: “Η Doriane είναι ένα συναρπαστικό ταλέντο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε τη συμμετοχή μας στο F1 Academy με αυτήν ως επιλεγμένη οδηγό μας. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια, καθώς εντυπωσιάζει σταθερά. Η φανταστική υποστήριξη της Deborah Mayer και του οργανισμού Iron Dames της επέτρεψε να επιδείξει τις ικανότητές της μέχρι αυτό το σημείο- εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτή την ευκαιρία με αποφασιστικότητα και ικανότητα. Τώρα ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Iron Dames, την Prema Racing και την F1 Academy, για να υποστηρίξουμε την Doriane καθώς κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της”.

Η Deborah Mayer, ιδρύτρια του Iron Dames Project, πρόσθεσε: “Είναι εξαιρετικό για μια νεαρή γυναίκα 20 ετών να ενταχθεί στην ομάδα Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, μια από τις πιο διάσημες ομάδες της Formula 1. Από την είσοδό της στο Iron Dames Project το 2021, η Doriane αποτελεί απόδειξη ταλέντου, αποφασιστικότητας και εξαιρετικής ωριμότητας. Το να γίνει μέλος του προγράμματος Junior της Mercedes-AMG F1 Team αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο βήμα στη νεαρή της καριέρα. Καθώς το F1 Academy έχει εξελιχθεί, η παράταξη για τη δεύτερη σεζόν της υπόσχεται να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για εκείνη. Πρόκειται επίσης για ένα υπέροχο και πολύ θετικό σύμβολο της απήχησης και του αντίκτυπου που μπορεί να έχει το πρόγραμμα Iron Dames στην καλλιέργεια και την άνθιση των ταλέντων. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Doriane καθώς θα πάει το όνειρό της όσο το δυνατόν πιο μακριά”.

Από τους καλύτερους οδηγούς του 2023, ανεξαρτήτως φύλου.

Μετά την κατάκτηση του Γαλλικού Πρωταθλήματος 2019, η Doriane αποφοίτησε από το καρτ και κέρδισε την υποστήριξη των Iron Dames. Το 2021 σημείωσε πέντε βάθρα στο Le Mans Cup, πριν μια χρονιά που έκανε την επανάσταση το 2022, όπου η έφηβη τότε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Ferrari Challenge Europe, κερδίζοντας εννέα από τους 14 αγώνες. Διεκδίκησε επίσης τη νίκη στις διάσημες 24 ώρες του Spa και πήρε μια ιστορική νίκη στο φινάλε της σεζόν του European Le Mans Series στην κατηγορία GTE-AM.

Doriane Pin F1 Academy Mercedes

Αυτή η επιτυχία επέσπευσε τη μετακίνησή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA για το 2023, αγωνιζόμενη στην κατηγορία LMP2 μαζί με τον Mirko Bortolotti, και τον πρώην οδηγό της F1 Daniil Kvyat.

Το πλήρωμα κατέκτησε ένα βάθρο στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν και η Doriane έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο “Αποκάλυψη της χρονιάς”. Έκλεισε τη χρονιά αποκτώντας την πρώτη της αγωνιστική εμπειρία σε μονοθέσια, τερματίζοντας δεύτερη στη γενική κατάταξη και διεκδικώντας μια νίκη στον αγώνα του πρωταθλήματος Formula 4 της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το F1 Academy έχει ως στόχο να αναπτύξει και να προετοιμάσει τις γυναίκες οδηγούς για να προχωρήσουν σε υψηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού. Προχωρώντας στη δεύτερη σεζόν της, η σειρά θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο υποστήριξης της F1 και για τους επτά γύρους και θα διεξάγει αγώνες σε όλο τον κόσμο.

Η σεζόν του 2024 ξεκινά στη Σαουδική Αραβία στις 7 Μαρτίου, προτού κατευθυνθεί στο Μαϊάμι, τη Βαρκελώνη, το Zandvoort, τη Σιγκαπούρη, το Κατάρ και καταλήξει στο Αμπού Ντάμπι.

Related posts

Αυτό είναι το Renault 5 με αποκαλυπτικό καμουφλάζ

timesadmin

Δοκιμή Mercedes-Benz EQE 350+: Όταν η οδήγηση δεν είναι προτεραιότητα

timesadmin

Γιατί η BMW θέλει να εξαιρεθεί από τους δασμούς της ΕΕ

James Rollner

Συνεργασία Hyundai με VW για την προμήθεια μπαταριών

timesadmin

Αυτό είναι το πιο φθηνό scooter της Yamaha και χρειάζεται δίπλωμα αυτοκινήτου

wp-needuser

Renault: Αρχίζει να πουλάει το μερίδιό της στη Nissan

timesadmin