AYTOKINHTO

Το νέο Range Rover Electric θα έχει τις επιδόσεις της έκδοσης με κινητήρα V8-δείτε τις πρώτες εικόνες

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η Range Rover είναι από τις εταιρείες που επιταχύνουν την μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση και το νέο Range Rover Electric, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, θα είναι ένα μοντέλο που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα σύμφωνα με τα νέα που έρχονται από το εργοστάσιο, οι επιδόσεις του θα είναι αντίστοιχες με εκείνες της μέχρι σήμερα κορυφαίας του έκδοσης, που κινείται από έναν V8.

Πρόκειται για την έκδοση SV που μέσω ενός ήπια υβριδικού συστήματος και ενός θερμικού V8 κινητήρα, επιτυγχάνει απόδοση 606 ίππων. Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για να του εξασφαλίσει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260 km/h.

Aυτά είναι νούμερα που φιλοδοξεί όχι απλώς να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει το Range Rover Electric. Άλλωστε η κατασκευάστρια δηλώνει πως το νέο της μοντέλο θα συνεχίσει “να θέτει τα πρότυπα”.

Η χαρά του teaser

Όπως συνηθίζεται εσχάτως, η Range Rover δεν έχει αποκαλύψει παρά κάποιες λεπτομέρειες της εμφάνισης του νέου της μοντέλου μέσω εικόνων teaser, όμως είναι σαφές πως η αναφορά στις επιδόσεις συνεπάγεται την ύπαρξη φυσικών αυτοκινήτων, έστω κι αν αυτά βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης. Μάλιστα οι μηχανικοί της εταιρείας, έκαναν κατά τη διάρκεια των δοκιμών λόγο για το “πιο αθόρυβο και εκλεπτυσμένο Range Rover που δημιουργήθηκε ποτέ”.

Range Rover Electric

Απ’ όσα γνωρίζουμε, το Range Rover Electric θα βασίζεται στο πάτωμα MLA (Modular Longitudinal Architecture) της εταιρείας, όμως αυτό πιθανότατα να μην σου λέει και πολλά. Εκείνο που ίσως ακουστεί πιο ενδιαφέρον, είναι αφενός πως θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800V και αφετέρου πως το νέο πολυτελές SUV υποβάλλεται σε εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών που περιλαμβάνει ακραίες συνθήκες σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -40C έως +50C και σε χώρες με αντίστοιχες διαφορές, όπως η Σουηδία και το Ντουμπάι.

Range Rover Electric

Παράλληλα, το Range Rover Electric θα παραμένει ένα ικανότατο off road όχημα, καθώς το εργοστάσιο κάνει λόγο για δυνατότητα διέλευσης από υδάτινη επιφάνεια βάθους 85 εκατοστών.

Range Rover Electric

Όμως ο ενθουσιασμός για το νέο Range Rover δεν φαίνεται να αφορά μόνο τους ανθρώπους της εταιρείας, αλλά και τους πελάτες της. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει ανώτερο στέλεχος της βρετανικής εταιρείας, “σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης από τους πελάτες στην 53χρονη ιστορία μας”. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να υποθέσει, πως η λίστα αναμονής για το νέο Range Rover Electric έχει και επισήμως ανοίξει -και στην Ελλάδα. 

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε ακόμα: 
 – Η νέα Lancia Ypsilon διέρρευσε με τον πιο απίθανο τρόπο
 – Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Toyota θα “κατεβάζεις” ό,τι ήχο θέλεις
 – Video: Δείτε πώς συναρμολογείται ένα hypercar του Le Mans σε ένα λεπτό

Related posts

Ολόκληρη η υπερσπάνια γκάμα της Ferrari XX σε ένα video

timesadmin

F1 GP Ουγγαρίας: Πρώτη νίκη Piastri με παρακάλια McLaren

timesadmin

H VW θα παρουσιάσει αυτοκίνητο με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στη CES

timesadmin

Xiaomi SU7: Το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας έχει 660 ηλεκτρικούς ίππους

timesadmin

Συνελήφθη για σεξουαλικές επιθέσεις ιδρυτής γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας

James Rollner

Αποκαλύφθηκε το Mazda CX-80-όλες οι πληροφορίες για την τετρακίνητη επταθέσια ναυαρχίδα

James Rollner